Džejms Vajzmen (Reuters)
Džejms Vajzmen (Reuters)

Bivši drugi pik na draftu završio sezonu posle pet minuta

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.10.24. | 00:01

Loše vesti za franšizu iz Indijanapolisa

Nema sreće Džejms Vajzmen od kada je ušao u NBA ligu. Posle katastrofalne sezone Voriorsa 2019. godine, kada su povređeni bili Stef Kari i Klej Tompson i kada ih je napustio Kevin Durent, imali su drugog pika na NBA draftu. Izabrali su centra sa univerziteta Memfis, gde je proveo samo jednu sezonu, tačnije odigrao je samo tri utakmice i beležio 19,7 poena i 10 skokova u proseku.

Bio je potencijalni prvi pik na draftu, koji je srećom po Minesota Timbervulvse na kraju bio Entoni Edvards. Voriorsima je dugo bio potreban centar i videli su rešenje u mladom Vajzmenu. Doveli su čak i Dejana Milojevića da napravi od njega igrača, ali ni pokojni Deki nije mogao ništa da uradi sa njim, iako je tokom godina u Ratnicima ponekada pokazivao zašto su ga izabrali kao drugog pika. Osvojio je titulu 2022. godine sa Voriorsima, za koju uopšte nije bio zaslužan i posle tri godine i 105 odigranih utakmica za Golden Stejt i razvojni tim franšize iz San Franciska, jednostavno je otišao i potpisao za Detroit Pistonse.

Izabrane vesti


Ni tamo se nije proslavio, pošto je zbog raznih povreda odigrao 87 utakmica u dve sezone, 28 kao starter, pa je novi početak pronašao u Indijani. Na otvaranju sezone ušao je sa klupe, za pet minuta postigao šest minuta i povredio se sam od sebe, kada je nezgodno doskočio i ispostaviće se pokidao ahilovu tetivu. Klub je potvrdio povredu i za njega je sezona završena.

To je veliki udarac za Pejserse, koji su se uzdali u njega kao rezervnog centra, ali sada će morati da traže druga rešenja i zbog njegove teške povrede dobiće prostora u "seleri kepu" jer se odvaja određena količina novca od plate povređenog igrača, kada je onemogućen da nastupi tokom cele sezone.


Na sve povrede koje su ga mučile i lutanje kako bi našao sebi mesto u NBA ligi, ovo je ozbiljan udarac za 23-godišnjeg igrača jer je kidanje ahilove tetive možda i najteža povreda u košarci, od koje se retko ko vraća kao nekada. Pogotovo igrači kao što su Vajzmen, koji igraju na visokim pozicijama i zavise od atleticizma.


NBA večeras:

01.00: (7,25) Vašington (25,0) Boston (1,10)

01.30: (1,30) Dalas (15,0) San Antonio (4,00)

04.00: (1,75) Denver (12,5) Oklahoma (2,30)

04.00: (2,25) Sakramento (12,5) Minesota (1,80)



tagovi

Džejms VajzmenIndijana Pejsers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara