Džejkob Pulen (©ABA/Mornar/Media Pro)
Džejkob Pulen (©ABA/Mornar/Media Pro)

Bitka za plej-of u Topolici

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.01.21. | 13:51

Mornar dočekuje Igokeu u derbiju 13. runde ABA lige

Mornar i Igokea do sada imaju fantastičnu sezonu, a ove nedelje uveče suočiće se u derbiju 13. kola ABA lige u Topolici (19.00). Obe ekipe u ovom trenutku imaju vrlo sličan skor. Barani su do sada odigrali utakmicu više od Igosa, i za jednu pobedu su ispred rivala. Mornarov sezonski učinak je 10-2, dok je Igokea na 9-2.

Ono što je važno napomenuti je da su i Mornar i Igokea među timovima sa najboljim rezultatima u ligi i da zato predstojeći dvoboj možda može da odluči mnogo stvari kada je u pitanju bitka za doigravanje.

Izabrane vesti

I jedni i drugi su u izvanrednoj formi. Mornar je pobedio u četiri od poslednjih pet duela, dok je Igokea zaređala pet trijumfa u prethodnom periodu, a jedan od njih ostvaren je ubedljivo i nad Crvenom zvezdom.

"Već u najavi za ovu sezonu, u prelaznom roku, Igokea je stavila do znanja kakvi su joj ciljevi. Dovođenjem kvalitetnih igrača istakli su kandidaturu za plej-of i s pravom se tome nadaju. Pobedili su i Crvenu zvezdu. Igokea je ekipa sastavljena od proverenih, iskusnih igrača i sjajno vođena od kolege Bajića, dokazanog trenera. Dakle, veoma cenim rivala, ali najviše cenim svoju ekipu i najviše verujem u naš kvalitet, u našu igru. Pokušaćemo da igramo onako kako mi možemo, a kad se to desi, onda izgledamo veoma dobro", istakao je Mihailo Pavićević, kormilar Mornara.

Glavni adut Barana je Džejkob Pulen, koji je prosto nezaustavljiv u poslednjim mečevima. Trenutno je drugi najbolji strelac lige, dok će se na ovom meču suočiti sa Edinom Atićem, koji nije samo treći najbolji strelac Igokee, ujedno je i jedan od najboljih defanzivaca.

"Mornar zaslužuje svaku vrstu respekta, sam roster i rezultati koje postiže ove sezone govore da je to jedan od najozbiljnijih kandidata za sam vrh ABA lige. Mi smo u svojim problemima, dodatno nas je poremetilo odlaganje utakmice sa Budućnosti, ritam treninga i povrede koje nas muče. Uz Jovanovića, koji još nije spreman, desila se povrfeda Karmajkla, tako da sam lišen usluga njih dvojice za ovaj meč, a znajući da je Dalibor Ilić još rovit i nije ni blizu punog kapaciteta to nam predstavlja veliki problem", ocenio je Dragan Bajić, strateg Igokee.

Međusobni skor Mornara i Igokee u regionalnoj ligi je izjednačen - 4:4, dok je u Baru uspešniji domaćin sa 3:1 u pobedama.

ABA LIGA – 13. kolo

Subota

Crvena zvezda - Zadar 81:66

/Volden, Dobrić 12 - Bursać 15/

Mega - Cedevita Olimpija 88:93

/Petrušev, Simonović 21 - Džons 21/

Nedelja

17.00: (3,90) Split (16,0) Partizan (1,30)

19.00: (1,45) Mornar (15,0) Igokea (3,05)

Ponedeljak

18.00: (1,60) Cibona (14,5) Borac (2,55)

Odloženo

Krka - FMP

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

IgokeaKK MornarABA ligaABA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara