Birčević za MOZZART Sport: Borićemo se da vratimo Partizan u Evroligu

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.08.19. | 17:23

Reprezentativac Srbije će nositi crno-beli dres naredne sezone

Partizan je danas doveo veliko pojačanje u vidu Stefana Birčevića! Dvadesetdevetogodišnji krilni centar u redove crno-belih dolazi nakon sezone koju je završio u nemačkom bundesligašu, ekipi Baskets Bon. 

Stefan Janković će na pozajmicu u AEK pošto je potpisao na dve godine i tako se oslobodio prostor za njegovog imenjaka da dođe u crno-bele redove, a Birčević se iz Kine javio MOZZART Sportu i za naše čitaoce izneo prve utiske po potpisivanju za Partizan.

Izabrane vesti

Partizan potvrdio - Birčević!

Vidi se da je zadovoljan što će ponovo obući dres beogradskog Partizana.
"Srećan sam što se vraćam kući, ali i što ću ponovo igrati pred najboljom publikom", rekao je Birčević za naš sajt.

Crno-beli su ovog leta radili užurbano, promenili skoro ceo tim, a u ekipu su stigli igrači poput Korija Voldena, Artjoma Parahovskog, Žanisa Pejnersa, Vilijama Mozlija, Nemanje Gordića, Rašona Tomasa, a sada je crno-beli dres zvanično obukao i Birčević.

On će se po dolasku iz Kine priključiti ekipi Andree Trinkijerija. Pitali smo Birčevića da li je ispratio prelazni rok Partizana i kako mu se čini nova ekipa?
"Imamo sjajan tim i trenera koji zna to da uklopi. Borićemo se da vratimo Partizan u Evroligu", istakao je Birčević u kratkom javljanju iz Kine gde je sada već vreme za spavanje. Njega prvo čeka Svetsko prvenstvo, a potom i obaveze u novom-starom klubu. Partizanu!

Vratio se kući, kako i sam kaže.

Birčević je i u prošlom javljanju za naš sajt, u martu 2019. godine, istakao da mu se dopada u kom se smeru Partizan kreće. Nije tada verovatno mislio da će vrlo brzo obući dres Partizana.
Jeste živnuo. Deluje mi da je Partizan i finansijski i organizaciono stao na noge. Da sve deluje lepše i bolje. Mnogo je dobra stvar što je hala puna uvek. To uvek pomaže našim igračima. Deluje ozbiljnije. Dolaskom Ostoje mnogo ozbiljnije deluje. Partizan ne gledaju istim očima kao što su nedavno gledali", rekao je tada, pre pet meseci, Birčević. A verovatno nije ni slutio da će već u avgustu doći ponovo u Partizan.

On je nosio dres Partizana u sezoni 2016/2017, a sada će to ponovo činiti. Potpisao je ugovor na godinu dana, ali postoji mogućnost da saradnja bude produžena na još godinu dana.

Kao što je i sam Birčević istakao, u pitanju je povratak kući. Slično na ovaj transfer gleda i predsednik kluba Ostoja Mijailović koji je na Tviteru poželeo dobrodošlicu Birčeviću među crno-bele.
"Dobro došao kući Stefane! "Igraj i pobedi, ponosno se vrati", da pobeđujemo zajedno!".

Sada Partizan na poziciji četiri ima Birčevića i Rašona Tomasa, a verovatno će im pomagati i Novica Veličković kome jeste istekao ugovor na kraju prošle sezone, ali postoje dobre šanse da i on bude na raspolaganju Trinkijeriju naredne sezone. 

Janković je na pozajmici u AEK-u uz novi ugovor u Partizanu, Pecarski napušta crno-bele. To je epilog današnje vrteške sa krilnim centrima.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara