Barselona smanjuje budžet za narednu sezonu: U sastavu 13 igrača, manje ljudi u organizaciji, miran prelazni rok

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.04.20. | 20:13

Tim Svetislava Pešića polako usmerava pogled na narednu godinu

Pandemija koju je prouzrokovao virus korona, već sada je jasno, dovešće do velike finansijske krize u svetu košarke. Stoga su mnogi klubovi već počeli da prave planove za budžet sledeću sezonu, a jasno je da će se na platnom spisku svih ekipa naći daleko manji broj igrača.

Razlike nema ni u Barseloni.Naime, kako prenose španski mediji, već je nagovešteno da će budžet za narednu sezonu biti smanjen, a u kolikoj meri će se to dogoditi, biće otkriveno kasnije tokom ove sedmice. Dodatno, jasno je da sledeće sezone u sastavu neće biti 15 igrača, već će trener Svetislav Pešić najverovatnije moći da računa na samo 13 košarkaša za Evroligu i ACB ligu.

Izabrane vesti

Već je napravljena određena analiza troškova, pa se tako navodi da će provizije koje su morale da budu plaćene prilikom dolaska Nikole Mirotića biti umanjene za narednu sezonu, te da će znatno manje radnika biti uključeno u celokupan rad kluba, gde će se značajno uštedeti na platama. Isto tako, klub najavljuje daleko manje marketinške aktivnosti.

Dodaje se da su neki evropski klubovi već izašli u javnost sa planovima za narednu sezonu. Tako su Baskonija, CSKA i Efes već najavili da će imati 30% manje novca za sastavljanje timova, dok su u velikim problemima Fenerbahče i Panatinaikos.

U Barsi navode da očekuju mali broj transfera tokom narednog leta u Evropi, jer je velika nesigurnost na transfer pijaci. Problem pravi i američko tržište, pa se tako očekuje da tim iz Katalonije u skorije vreme produži ugovore sa Malkolmom Dilejnijem i Kajlom Kjurikom, koji su prvi u redu.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara