Foto: MN Press
Foto: MN Press

Big Sofo ide u penziju

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.10.20. | 17:02

"Bilo je odlično i ne žalim ni zbog čega"

Sofoklis Skorcijanitis je suštinski rešio da se penzioniše. Ovaj 35-godišnji grčki centar visok 208 centimetara verovatno će okačiti patike o klin posle 20 godina profesionalnog igranja košarke.

Sofoklis je u evropskoj košarci poznat po nadimcima Big Sofo i Bejbi Šek, a u karijeri je igrao u brojnim timovima. Nastupao je za Iraklis, Kantu, Aris, Olimpijakos, Makabi, Panatinaikos, Crvenu zvezdu, PAOK, Aris i Jonikos. U poslednjim sezonama zbog loše forme jedva da je igrao utakmice.

Izabrane vesti

Sofo je sam priznao da razmišlja o kraju karijere.

"Mislim o košarci, ali verovatno neću više igrati. Imam 20 godina karijere iza sebe i zadovoljan sam sa tim. Verovano neću više igrati. Prošla sezona se ranije završila i imao sam dovoljno vremena da razmislim i da se adaptiram na novu situaciju", rekao je Skorcijanitis.

Zna Sofo da je mogao i bolje da odigra u poslednjih 20 godina, ali ne žali kada pogleda unazad.

"To je pitanje od milion dolara. Naravno, kada se nađete u situaciji kada znate rezultat znate i šta ste mogli bolje. Mislim da sam mogao bolje, ali sve se događa sa razlogom. Imao sam sreću da budem deo sjajnih timova i upoznao sam sjajne ljude. Imao sam prelepu karijeru. Mnogi ljudi to razumeju i srećan sam zbog nekih utakmica koje smo dobili. Bilo je odlično i ne žalim ni zbog čega".

Zanimljivo je i kakav plan ima Skorcijanitis kada ozvaniči kraj karijere.

"Voleo bih da radim sa decom. Ima mnogo talenata u Grčkoj i voleo bih da budem neko ko će im pomoći da se razviju", rekao je Skorcijanitis.

Dakle, vrlo je moguće da ćemo ga gledati kao trenera u budućnosti.


tagovi

Sofoklis Skorcijanitis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara