Srbija ide u Pariz (©FIBA)
Srbija ide u Pariz (©FIBA)

Bez pakla kvalifikacija sa Španijom, Slovenijom, Litvanijom... Srbija na Olimpijskim igrama!

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 16:16

Ispadanje Slovenije sa Mundobasketa odagnalo i poslednju sumnju

Medalja je uvek ambicija, ona zlatna najviša, ali glavni cilj srpskih košarkaša pred odlazak na Mundobasket bio je plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. I on je i ostvaren plasmanom u polufinale, pošto je posle današnje pobede Kanade nad Slovenijom otklonjena i poslednja sumnja.

Poraz Slovenije i eliminacija Italije u sudaru sa SAD značilo je da će polufinale Svetskog prvenstva igrati dve evropske selekcije, a toliko je na ovom turniru i bilo viza za selekcije sa Starog kontinenta. Na kraju, prigrabile su ih Srbija i Nemačka, koja je u prvom današnjem meču savladala Letoniju.

Izabrane vesti

To dalje znači da su sigurni učesnici Olimpijskih igara reprezentacije Srbije, Nemačke, SAD, Kanade, domaće Francuske, Južnog Sudana, Japana i Australije.

Poslednja četiri učesnika Olimpijskih igara Parizu saznaćemo posle kvalifikacionih turnira, a veoma je dobro što smo ih ovog puta preskočili i ne samo zato što smo poslednji put na tragičan način završili jedan takav, porazom od Italije usred Beograda.

Čini se naime da će konkurencija ovog puta biti još jača, jer će kroz pakao kvalifikacija morati da prođu i ekipe kakve su Slovenija, Letonija, Španija, Italija, Crna Gora, Brazil, Grčka – ovog puta možda sa Janisom Adetokunbom? – Hrvatska, pa i Bahami, koji su sa Deandreom Ejtonom, Erikom Gordonom i Badijem Hildom, već eliminisali jednu Argentinu.

Biće tu naravno i nekih košarkaških „liliputanaca“ poput Finske, Libana, Meksika, Angole, Bahreina ili Poljske, ali još jednom: samo četiri tima idu u Pariz, a žreb bi mogao da bude nemilosrdan. I odlično je što se ovog puta nećemo nervirati.


tagovi

Pariz 2024košarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara