Ben Bentil (©MN Press)
Ben Bentil (©MN Press)

Ben Bentil pred povratkom u Evropu

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 15:46

Ganac bi trebalo da bude treće zvučno pojačanje Hapoela iz Tel Aviva

Hapoel Tel Aviv je na pragu trećeg zvučnog pojačanja ovog leta. Crveni đavoli pregovaraju sa Benom Bentilom (29, 204), koji je ranije igrao za Crvenu zvezdu, Panatinaikos i Olimpiju Milano, i pokušava da ga vrati u evropsku košarku.

Stameni Ganac je nedavno završio jednogodišnju epizodu u Japanu i mogao bi da bude još jedan veliki posao za vicešampiona Izraela, koji je nedavno potpisao Džonatana Motlija i Džoa Reglanda.

Izabrane vesti

Bentil je 2016. izabran na NBA draftu kao 51. pik od strane Bostona, ali nije igrao u Seltiksima, već je uspeo da odigra ukupno tri utakmice sa Dalasom u sezoni 2016/2017. Kasnije se preselio u Evropu i preko Šalona, Bilbaa i Peristerija je stigao u Panatinaikos, gde je proveo dve sezone. Potom je godinu dana branio boje Milana, da bi u kampanji 2022/2023 nosio dres Crvene zvezde.

Za vreme boravka u Beogradu Bentil je prosečno beležio 8,4 poena, 3,8 skokova uz 37,5 odsto šuta za tri poena za nešto više od 20 minuta po duelu, a u poslednjoj sezoni u japanskoj ligi u uniformi Gunma Karna Tandersa postizao je prosečno 17 poena, uz 5,5 uhvaćenih lopti i respektabilnih 44,6 odsto šuta van linije 6,75.

Hapoel je prošle sedmice završio jedno od najvećih potpisa u svojoj istoriji, ako ne i najveće - Džonatana Motlija, koji se istakao u poslednje dve godine u Fenerbahčeu. Pored centra, letos su sa klubom potpisali i Gaj Palatin, Oz Blajzer i Džo Regland, koji je 2019. igrao za Crvenu zvezdu.


tagovi

Ben Bentil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara