Efes gazi i desetkovan! Micić ubacio 19 poena, Ataman kaže da Larkin nije igrao zbog povrede, a ne straha od koronavirusa

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.03.20. | 19:44

Mašinerija iz Istanbula ubedljiva u Ankari – 103:81

Anadolu Efes nemilosrdno gazi ravale u turskom prvenstvu, bez obzira na izostanak važnih igrača u timu, i očigledno nema nameru da prepusti prvo mesto sjajnoj Pinar Karšijaki. Fantstična ekipa Ergina Atamana ubedljivo je savladala Turk Telekom u Ankari i tako stila do 20. pobedu u prvenstvu, koliko ima i Karšijaka, ali uz utakmicu više – 103:81.

Najbolji u sjajnom izdanju ekipe iz Istanbula bio je srpski reprezentativac Vasilije Micić, kome su nedostajale tri asistencije za dabl-dabl učinak. On je u koš domaćina ubacio 19 poena, uz tri skoka i sedam asistencija, a sve to za samo 24 minuta na parketu. Micić je besprekorno gađao za dva poena (6/6), a pogodio je tek jednu trojku iz šest pokušaja. Od srpskog asa efikasniji na večerašoj utakmici bio je samo bek Turk Telekoma, Enes Taškiran, koji je postigao 20 poena.

Izabrane vesti

Efes je furizno otvorio meč sa serijom 11:0, kada je bilo jasno da će domaćinu biti potrebno mnogo energije da ugrozi pobedu Atamanovog tima. Gosti naravno tada nisu rešili pitanje pobednika, već su to učinili u trećoj deonici, kada su se peli na maksimalnih 25 poena prednosti (72:47). Tu zalihu poena dostizali su u nekoliko navrata i tokom poslednjeg perioda. Poslednji put u poslednjim trenucima eča kada su vodili sa 103:78. Kod Efesa je nadomak dabl-dabl učinka bio i Sertač Šanli, koji je ubacio 17 poena i imao asistencija.

Kroz turske medije provlačila se informacija, da pojedini grači Efesa nisu igrali na ovom meču zbog straha od korona virusa. Ovaj meč su propustili Šejn Larkin, Adrijen Moerman, Alek Peters, Brajant Danston i Krunoslav Simon. U prvom planu je bio Larkin, koji je sinoć kritikovao odluku čelnika lige da odluka da se igra iza zatvorenih vrata nije dovoljno sigurna za sve učesnike. Ipak, Ataman je nakon današnjeg meča izjavio da Larkin nije igrao zbog povrede, dok je Brajant Danston bio odsutan jer je u subotu postao otac.

Inače, Efes po pravilima može da koristi petoricu stranih igrača u prvenstvu. To su ovoga puta bili Singlton, Plajs, Micić, Anderson i Buboa.

TURSKA 1, 23. kolo:

Bursa - Bešiktaš 98:87
/Džons 29 – Đurišić 27/

Fenerbahče - Tofaš 84:75
/De Kolo 19 – Ermiš 14/

Turk Telekom - Efes 81:103
/Taškiran 20 - Micić 19/

Bahčešehir - Orman (u toku)

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara