""
""

Belgija mučila Orlove 20 minuta, a onda je Anđušić započeo rafalnu paljbu...

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.08.13. | 17:32

Srbija ostvarila i drugi trijumf na turniru “Sport Toto“ u Instabulu, ovog puta nad selekcijom Belgije – 79:52

Prvih 20 minuta za zaborav, drugih 20 kao putokaz za dalje igre. Dudini Orlovi posle iznenađujućeg poraza od Gruzije u Antibuu nisu dozvolili još jedan šok, ovog puta na turniru “Sport Toto“ u Istanbulu ostvarili su vrlo ubedljivu pobedu nad Belgijom rezultatom 79­:52, uz odlične partije Danila Anđušića i Nemanje Nedovića. Nemanja Bjelica i Nemanja Krstić nisu bili u sastavu, dok su Miloš Teodosić i Vladimir Lučić i dalje povređeni.

Srbija je prvih 20 minuta odigrala jako loše, uz dosta uspona i padova, što je Belgija i te kako umela da kazni i napravi lepu prednost za nastavak utakmice. Belgijanci su meč otvorili serijom 5:0, da bi Luka Mitrović košem uz faul i pogođenim bacanjem smanjio rezultat. Ipak, ekipa za koju su mnogi pre meča mislili da će biti samo “topovsko meso“ za Dudine Orlove, nastavila je da igra veoma jako, a iz minuta u minut prednost je postajala sve veća.

Izabrane vesti

Prvi veći problem za našu ekipu bila je povreda Stefana Markovića, koji je zbog problema sa skočnim zglobom napustio parket. Popularni Crveni đavoli nisu odustajali od svoje igre, pa je rezultat na kraju prve deonice bio 21:15.

Polovinom druge četvrtine Van Rosom je trojkom doneo svom timu i prvu dvocifrenu prednost (29:19), ali su Raško Katić i Nikola Kalinić dodali gas i do kraja prvog poluvremena umanjili prednost na “samo“ šest poena razlike (34:28).

Najefikasniji u timu Belgije posle 20 minuta igre bili su Sam van Rosom sa osam, odnosno Jonatan Tabu i Aksel Hervel sa po sedam postignutih poena, dok su na drugoj strani Kalinić (šest poena, tri skoka) i Katić (pet poena). Što se statističkih podataka tiče, Srbija je imala više izgubljenih lopti, čak deset, naspram osam Belgije, a interesantno da naši momci nisu pogodili nijedan šut van linije 6,75 (0/5).

U drugom poluvremenu Srbija je zaigrala mnogo, mnogo bolje, kako u odbrani, tako i u napadu. Vođa preokreta Srbije bio je Danilo Anđušić, koji je za nešto manje od pet minuta rafalnom paljbom izrešetao koš protivnika i ubacio čak 12 poena! Tri vezane trojke i tri pogođena bacanja donela prvo vođstvo Srbije i rezultat 42:36.

Belgija je samo na trenutak uspela da uhvati priključak u meč, ali su Katić, Nedović, Krstić i Anđušić zakucali protivnika, pa je nakon 30 minuta igre rezultat bio 54:43, dozvolivši rivalu da postigne svega devet poena

Gde su Orlovi stali pre odlaska na odmor tu su nastavili i u poslednjih deset minuta. Srbija je nastavila sa odličnom igrom na oba fronta, Anđušić i Nedović nastavili su svoj mali šou na parketu i svoj tim vodili ka vrlo ubedljivoj pobedi, koja se svakako očekivala, samo bez “natezanja“ iz prvog poluvremena. Odlična igra u odbrani i sjajan procenat šuta u drugih 20 minuta moraju da budu putokaz ovoj mladoj ekipi, dok će Duda Ivković ponovo imati šta da poruči svojim pulenima, koji su u prvom poluvremenu igrali ispod svih očekivanja.

---------------------------------------------

BELGIJA – SRBIJA 52:79 (21:15, 34:28, 9:26, 9:25)

Belgija: Mors 12, Van Rosom 10, Begin 2, Hervel 10, Mvema 2, Tabu 9, Lojeski, Muja 1, Mukubu, De Zeuv, Maso 2, Drisen 4

Srbija: Dangubić 2, Bogdanović 6, Marković, Mitrović 5, Nen. Krstić 8, Anđušić 17, Katić 5, Štimac 6, Micić 2, Nedović 15, Gagić 6 (8sk), Kalinić 7

---------------------------------------------

(FOTO: MN Press)


tagovi

BelgijaDanilo AnđušićDušan IvkovićEvrobasket 2013Evrobasket2013Evropakošarkaška reprezentacija SrbijeNemanja NedovićTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara