Nikolas Batum (© Reuters)
Nikolas Batum (© Reuters)

Batum odsvirao kraj: Veličanstveno poglavlje u dresu Trikolora

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.24. | 15:34

Iskusni košarkaš stavio tačku na karijeru u nacionalnom timu

Bio je Nikolas Batum jedan od sinonima uspeha francuske reprezentativne košarke. Čak je i pre početka Olimpijskih igara u Parizu bilo jasno da verovatno po poslednji put nosi dres Trikolora. Osvojio je u Gradu svetlosti srebrnu medalju, a sada je i saopštio da je završio karijeru u nacionalnom timu.

Vrsni sportista, koji po potrebi pokriva pozicije beka i kriva, apostrofirao je da je došlo vreme da stavi tačku na veličanstveno poglavlje. Kako je i napomenuo, period u prethodnih deceniju i po smatra najlepšim, ali je došao trenutak da štafetu preda mlađoj generaciji.

Izabrane vesti

U prvi plan je istakao period proveden u državnom timu. Koliko je bio uspešan, potvđuje i bogata biografija u kojoj se nalazi sijaset odličja. Pored već pomenutog srebra iz Pariza, poseban trag ostavio je kao deo ekipe koja je i na Igrama u Tokiju zauzela drugu poziciju. Kontinentalna prvenstva doprinela su da u riznici ima evropsko zlato (2013), srebro (2011) i bronzu. A sve je kompletirao i na svetskom nivou, pošto je dva puta zauzeo treću poziciju na pobedničkom podijumu. Najpre na planetarnom šampionatu u Španiji 2014, potom i pet godina kasnije u Kini.

"Ponosan sam što sam doprineo pisanju dela istorije francuske košarke. Sada je red na mlade. Reprezentacija je u dobrim rukama i znam da će nacionalni dres nastaviti da sija", naveo je Batum na društvenoj mreži X.

Oproštaj od Trikolora, ne znači i kraj profesionalne karijere. Batum i dalje brani boje Los Anđeles Klipersa, pa bi trebalo i naredne sezone da bude deo elite kakva je NBA liga.


tagovi

Nikolas BatumOlimpijske igre 2024Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara