Baskonija predaleko od TOP 8, Zenit pobegao sa dna Evrolige

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.01.20. | 20:11

Zasluženo slavlje ekipe Đoana Plaze - 72:66

Baskonija više nije ozbiljan konkurent za plasman u TOP 8 fazu Evrolige. Ekipa Duška Ivanovića poražena je na gostovanju Zenitu u Sankt Peterburgu, pa sa skorok od sedam pobeda i 12 poraza u ovom trenutku zauzima tek 14. mesto elitnog takmičenja - 66:72.

Sa druge strane, Zenit se konačno odlepio od dna tabele, ovo mu je bila druga uzastopna, a ukupno šesta pobeda u Evroligi, pa će ekipa Đoana Plaze za dva dana protiv Valensije na ovom istom mestu biti u prilici da zaokruži sjajnu seriju mečeva.

Izabrane vesti

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Vil Tomas, koji je postigao 19 poena i imao šest skokova, dok je Mateuš Pontika postigao 14 poena, uz isti broj skokova.

Kod Baskonije je najefkikasniji bio Stauskas sa 15 poena, dok su Šengelija i Henri ubacilo po dva manje. Ipak, Baskoniji je na parketu nedostajao istinski lider, koji bi ostatak ekipe povukao ka pobedi u ključnim trenucima.

Zenit je vodio tokom najvećeg toka utakmice, ali je ekipa iz Vitorije značajno popravila svoju igru u poslednjoj deonici i dva minuta pre kraja vidila sa 65:63, ali je Zenit meč okončao serijom 9:1 i stigao do zasluženog slavlja.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara