Čima Moneke
Čima Moneke

Baskonija na minus 33, Ibaka vodio Real Madrid

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.09.24. | 10:28

Traju pripreme za početak sezone u evropskoj košarci

Ostalo je manje od mesec dana do početka košarkaške sezone u Evropi. Pripreme klubova su uveliku počele i mnogi su već odigrali zavidan broj mečeva poput Crvene zvezde i Partizan Mozzart Beta koji za sada ne znaju za poraz. Tokom vikenda su posebno klubovi bili aktivni, a izdvajaju se mečevi španskih klubova, pre svega Baskonije i Real Madrida.

Baskonija, protivnik Partizana u prvom kolu Evrolige doživela je i više nego ubedljiv poraz od Unikahe. Naime, tim Pabla Lasa je deklasiran rezultatom 102:69. Doduše isto tako treba napomenuti da je Baskonija pre te utakmica savladala Monako 82:73, pa sve ove rezultate treba uzeti sa rezervom.

Izabrane vesti

Baskonija je ove sezone napravila ozbiljne promene, pre svega su doveli novog trenera - Pabla Lasa. Uspeli su da zadrže Čimu Monekea koji je bio meta mnogih spekulacija, a onda su kao pojačanja stigli Kamar Boldvin, Trent Forest, Timoti Lvavu-Kabaro, Donta Hol i Ognjen Jaramaz. Doskorašnji igrač Partizana nije igrao meč protiv Unikahe koja je aktuelni prvak Lige šampiona.

Sa druge strane Real Madrid je bio siguran protiv Benfike 83:67. Madriđani su takođe doživeli određene promene jer je klub napustio Geršon Jabusele, a stigao je Serž Ibaka koji je ujedno bio i najefikasniji na meču sa 18 poena i pet skokova.

Vredne pomena su još utakmice u Ljubljani gde je Panatinaikos savladao Efes (83:72), Bajern je bio bolji od Cedevite 82:66. Takođe, Pariz, prvi protivnik Crvene zvezde u Evroligi, bio je siguran protiv Bilbaa 85:77.


tagovi

BaskonijaKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara