Baskonija blista sa Duškom Ivanovićem, Moneke najviše profitirao

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.11.23. | 13:36

Najkorisniji igrač (MVP) devetog kola Evrolige za skoro 37 minuta na parketu upisao 19 poena, 13 skokova, šest asistencija

Košarkaš Baskonije Čima Moneke proglašen je danas za najkorisnijeg igrača (MVP) devetog kola Evrolige. Baskonija je sinoć u gostima slavila protiv Asvela sa 88:81, a jedan od najzaslužnijih za četvrtu uzastopnu pobedu španskog tima bio je upravo Moneke.

On je za skoro 37 minuta na parketu upisao 19 poena, 13 skokova, šest asistencija i po jednu ukradenu loptu i blokadu, što mu je donelo indeks korisnosti 35.

Izabrane vesti

Drugi najbolji indeks u ovoj rundi takmičenja imao je Alek Piters iz Olimpijakosa - 31. On je u pobedi nad Crvenom zvezdom (88:83) postigao 28 poena, uz četiri skoka, tri asistencije i jednom ukradenom loptom.

Sledi košarkaš Panatinaikosa Konstantinos Mitoglu koji je sakupio 24 poena i deset skokova za indeks korisnosti 30, u pobedi svog tima protiv Virtusa iz Bolonje (90:76).

Četvrti po učinku, sa 29 indeksnih poena je igrač Reala Dženan Musa, koji je predvodio svoj tim do pobede protiv Monaka (91:73). Musa je upisao 21 poen, pet asistencija, dva skoka i jednu ukradenu loptu za 22 minuta na terenu.

Listu najboljih u devetom kolu Evrolige zaokružuju centar Olimpijakosa Mustafa Fal i igrač Crvene zvezde Nemanja Nedović sa indeksom 28. Fal je postigao 14 poena uz 14 skokova i po tri asistencije i blokade, dok je Nedović zabeležio 26 poena, četiri asistencije, tri skoka i po jednu ukradenu loptu i blokadu.


tagovi

Čima Moneke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara