(©AFP)
(©AFP)

Basketaši u polufinalu Evropskog prvenstva: Pobeđeni olimpijski šampioni!

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.08.24. | 15:40

Orlovi u četvrtfinalu savladali Holandiju rezultatom 21:16. Za ulazak u finale sutra (13.25) igraju sa Švajcarcima

Olimpijsku titulu nisu mogli da uzmu, ali evropsku ne daju! Basketaši Srbije su sjajnim nastupom srušili aktulenom olimpijskog šampiona, Holandiju, sa 21:16 i tako se plasirali u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u Beču na kojem brane zlato.

Loše su počeli Orlovi, ali su uspeli da se sjajnom timskom igrom vrate i naprave preokret te tako obezbede duel sa Švajcarcima (sutra, 13.25) za ulazak u finale. U drugom polufinalu se sastaju Litvanci sa Austrijancima.

Izabrane vesti

Sevnula je odmah trojka Stefana Kojića za vođstvo od 1:2, međutim brzo su Holanđani serijom 4:0 došli do prednosti 5:2.

Ništa nije prolazilo našim momcima u napadu, u životu ih je držao sjajan Kojićev šut dok je protivnik imao mnogo više raspoloženih igrača. Samim tim i mnogo raznovrsniju igru u napadu.

Gurao je sjajni Strahinja Stojačić sjajnim prodorima, koji je zajedno sa Kojićem imao presudan uticaj u rezultatskom povratku. Sa 9:6 se stiglo do 9:9, potom sa 12:9 do 12:12, a onda i do potpunog preokreta.

Tek onda se rasplamsala borba, a kako je vreme odmicalo tako je Srbija izgledala sve ubedljivije i sigurnije. Pronašli su izabranici selektora Marka Ždera pravu igru u napadu. Pre svega promućnu i gradili sjajne pozicije za šut koji su ih naposletku doveli do velikog trijumfa.

Da podsetimo, naši momci su juče kao drugoplasirani prošli grupnu fazu u kojom su najpre izgubili od Španije sa 15:21, pa onda pobedili Nemačku 21:10. Sada su na putu da uzmu šesto kontinentalno zlato.



tagovi

Basket 3na3Evropsko prvenstvoKSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara