Abrines protiv Crvene zvezde (© MN Press)
Abrines protiv Crvene zvezde (© MN Press)

Barselona neće u Rusiju: Šaras zabinut, Amerikanac kaže da nema bezbednijeg mesta od Moskve i Sankt Peterburga

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.02.22. | 16:20

Abrines se protivi putu

Utakmice su zakazane, a niko ne zna hoće li se (i kad) igrati. Plan je bio da Barselona gostuje u petak u Sankt Peterburgu, pa da posle meča sa Zenitom produži ka Moskvi, na odložen susret sa CSKA, međutim, usled ratnih dejstava na području Ukrajine odlučila je da ne kreće ka Rusiji tokom četvrtka.

Hoće li u petak, niko ne zna, s obzirom da je Evroliga za sutra predvidela sastanak svih 18 klubova ne bi li pronašla rešenje. Jer, žarište je tek otvoreno.

Izabrane vesti

„Na osnovu informacija koje su se pojavile poslednjih nekoliko časova, vezane za rat Rusije i Ukrajine, Barselona je odlučila da ovog četvrtka ne putuje za Sankt Peterburg. Posle serije sastanaka ćemo povući sledeće poteze“, predočili su iz Katalonije.

Ogroman strah u novom osvajaču Kupa kralja najviše se vidi kroz objavu Aleksa Abrinesa na Instragamu. Španski reprezentativac je jasno stavio do znanja da mu je košarka u drugom planu.

Ne bih baš danas da putujem za Rusiju“, požalio se Abrines.

Trener Šarunas Jasikevičijus je stao na stanu igrača. Na kraju krajeva, kao Litvanac razume kakve su nevolje na teritoriji nekada zajedničke države.

„Naravno sam sa zabrinut zbog konflikta Rusije i Ukrajine, jer se dešava u blizini moje otadžbine. Rat je najgora moguća stvar koja može da se desi svetu. Ako ćemo da putujemo, onda bi sve trebalo da bude u redu. Onda ne bi trebalo da brinemo, već samo da se posvetimo našim obavezama. Moramo da se držimo podalje od politzike, nadajući se kako će ovo što pre da se okonča, kako bi što manje ljudi umrlo. Svi su zabrinuti, ne samo ja“, dodao je Jasikevičijus.

Potpuno suprotan stav zagovara Amerikanac Najdžel Hejs.

„Nisam stručnjak, ali Sant Peterburg i Moskva mi u ovom trenutku izgledaju najbezbednija mesta za putovanje, imajući u vidu šta se dešava. Nadamo se da će sve proteći bez problema i da ćemo se fokusirati samo na utamkice“, naglasio je Hejs.

 


tagovi

Aleks AbrinesAlehandro AbrinesŠarunas JasikevičijusKK BarselonaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara