Nikola Milutinov (©Star Sport)
Nikola Milutinov (©Star Sport)

Barcokas potvrdio: Milutinov na operaciji u petak

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 23:15

Odsustvo (bar) dva meseca

Ono čega su se svi pribojavali definitivno je potvrđeno - Nikolu Milutinova čeka hirurški zahvat posle čega ga čeka duži oporavak!

To je potvrdio trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas na konferenciji za medije posle poraza od Reala u Madridu. Pirejski klub pokušao je na sve načine da izbegne odlazak "pod nož" zbog preloma pete metatarzalne kosti levog stopala, ali na kraju se ipak pokazalo da je intervencija najbolja opcija za srpskog centra.

Izabrane vesti

Osvajač svetskog srebra u Manili pretrpeo je tešku povredu u trećoj četvrtini atinskog derbija, kada je slučajno zgazio na stopalo Kostasa Papanikolaua i izvrnuo zglob što je dovelo do toga da ga lekarski tim iznosi sa terena i vodi pravo na rendgen u bolnici. Ispostavilo se da je Milutinov doživeo jednu od težih povreda za sportistu, zbog čega će van terena biti (bar) dva meseca.

“Kada izgubite, ne možete da budete srećni ni zbog čega. Verujem u svoje igrače, imamo dobre igrače koji igraju sjajnu košarku u poslednje dve-tri godine. Ove godine je teže jer od početka imamo mnogo izostanaka, što samo dodatno otežava da se napravi timska hemija. Igrači se povređuju jedan za drugim i sada više ne znamo koji je naš 'plafon' za ovu sezonu“, rekao je Barcokas i dodao:

“Milutinov će imati operaciju u petak i onda će biti van terena dva meseca“.

Podsetimo, van stroja su još Mustafa Fal i Najdžel Vilijams Gos, pa Olimpijakos praktično i nema pravog centra. To su protiv Reala igrali Filip Petrušev, ali više Alek Piters i Luk Sikma.

Milutinov je ove sezone već bio van stroja zbog povreda druge vrste, a pre nego što je doživeo prelom pete metatarzalne kosti odigrao je monstruoznu partiju u pobedi nad Makabijem, kada je zabeležio po 20 poena i skokova!

Veliki udarac za Olimpijakos.


tagovi

Nikola MilutinovKK OlimpijakosEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara