"Erceg ne može sam"
"Erceg ne može sam"

Balkanska veza srušila Galatu: Lakovič i Stević guraju Ercega i Micova iz plej-ofa?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.03.15. | 20:02

Galatasaraj je vezao dva poraza i sada beže samo jedan trijumf Gacijantepu koji ih je danas savladao i koji je prvi ispod crte za doigravanje – 76:64

Erceg ne može sam

Istanbulski tim tone sve dublje! Desetkovani Galatasaraj iz nedelje u nedelju sve više dovodi u pitanje čak i plasman u doigravanje u turskom šampionatu, a šanse da se ne nađu u borbi za titulu još su veće posle poraza na gostovanju Gacijantepu – 76:64 za koji su najveći „krivci“ bili Slovenci Jaka Lakovič i Domen Lorbek, te nekadašnji krilni centar Crvene zvezde Oliver Stević, dok je Đorđe Gagić propustio meč zbog povrede. Vladimir Micov i Zoran Erceg još jednom su pružili solidne partije, ali Galatasaraj očigledno ne može više sa sedam ili osam igrača u rotaciji.

Izabrane vesti

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je slovenački dvojac – Lorbek je postigao 12 poena, dok je Lakovič ubacio jedan manje, a za dominaciju u reketu bio je zadužen Stević koji je sakupio 11 skokova uz sedam koševa. S druge strane, Sinan Guler je sa 16 poena bio najbolji u redovima gostiju, Zoran Erceg postigao je šest manje, dok je Vladimir Micov sakupio sedam pogodaka, pet skokova i tri asistencije.

Tim Ergina Atamana uspevao je da održi egal tokom većim delom meča s obzirom na to da je mali broj igrača već neko vreme glavni problem za turskog stručnjaka. Džastin Karter i Zoran Erceg držali su igru u napadu i nisu dozvoljavali domaćinu da se odlepi, sve do poslednje deonice kada Gacijantep koristi umor rivala, Lakovič i Lorbek pogađaju nekolicinu šuteva spolja i domaći tim dolazi do važne pobede u borbi za doigravanje – 76:64.

Galatasaraj je novim porazom, trećim u poslednjih pet duela u ligi, sebe doveo u situaciju da deli peto mesto na tabeli sa gradskim rivalom Bešiktašom sa skorom 13-11, dok današnjem rivalu koji zauzima devetu poziciju, prvu „ispod crte“ beži za samo jedan trijumf.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zoran ErcegVladimir MicovTurskaOliver StevićGalatasarajEvropaĐorđe Gagić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara