Gordon Herbert (AFP)
Gordon Herbert (AFP)

Bajern našao novog trenera: Herbert umesto Lasa

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 12:56

Potpisan ugovor na dve godine

Konačno je Bajern iz Minhena pronašao zamenu za Pabla Lasa i njegovo ime je Gordon Herbert, još uvek aktuelni selektor Nemačke koji sa te funkcije odlazi nakon Olimpijskih igara.

Bavarci su saopštili da su sa finsko-kanadskim stručnjakom potpisali saradnju na dve godine, tačnije do leta 2026.

Izabrane vesti

"Velika mi je čast što sam postao trener kluba kao što je Bajern Minhen, jednog od najvećih i najbolje organizovanih sportskih brendova na svetu. Imaćemo veoma konkurentan tim na koji navijači mogu da se oslone i na koji mogu da budu ponosni. Klub sa Markom Pešićem i ostalim osobljem, radi izuzetno profesionalno, tako da će sve biti dobro pripremljeno. Dolazim svim srcem i dušom da treniram Bajern. Ovo je poseban trenutak za koji ću se posvetiti i veoma se radujem radu sa svima koji su uključeni. Međutim, koliko god da sam ponosan što sam došao u Bajern, moja puna koncentracija trenutno je isključivo na reprezentaciji. Ovo su sjajni igrači koji su se u potpunosti posvetili ovom cilju sa mnom pre tri godine. Pre nego što počne novo poglavlje, moj fokus je samo na Olimpijskim igrama sa ovim timom", istakao je Herbert.

Sportski direktor Marko Pešić je objasnio kako se klub odlučio za 65-godišnjeg stratega.

"Nakon iznenadne odluke Pabla Lasa da napusti klub, a pošto je postojala hitna potreba da se pozabavi tom pozicijom, izazov je bio pronaći trenera koji bi mogao da radi sa našim timom sastavljenim od postojećeg tima i igrača koje smo dugo planirali da potpišemo. Bilo je očigledno da bi Gordi mogao biti verovatan kandidat, pod uslovom da se ukaže prilika, jer on već poznaje neke igrače i ligu. Veoma smo srećni što je to sada uspelo. Njemu i reprezentaciji želimo sve najbolje na Olimpijskim igrama i nadamo se da će ostvariti san o osvajanju prve košarkaške olimpijske medalje za Nemačku. Svi smo mi najveći navijači nacionalnog tima, koji je u poslednje vreme toliko dala našem sportu. Sve ostalo će uslediti kada počne nova sezona u Minhenu.“

Herbert je napravio senzacionalne uspehe sa Pancerima koje je najpre vodio do bronze na Eurobasketu 2022, a potom lani i do svetske titule u Manili. Sada će u Parizu imati priliku da kompletira tripletu odličja i tako se na najlepši način oprosti od reprezentacije.

Posao u Bajernu će mu biti prvi u nekom evroligaškom klubu. I to tek u sedmoj deceniji života.


tagovi

Gordon HerbertKK Bajern MinhenEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara