Bajern najzad dobija trenera: Stiže svetski šampion

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.07.24. | 21:31

Gordon Herbert će zvanično biti predstavljen kao novi trener Bajern Minhena

Pomalo neočekivano ovog leta Bajern Minhen kreće u rekonstrkuciju. Era Pabla Lasa je trajala samo jednu sezonu pre nego što je slavni Španac rekao da napušta Nemačku zbog porodičnih razloga, a onda je potpisao ugovor sa Baskonijom. Bavarci su sa druge strane tragali i na kraju doneli odluku da dovedu selektora Nemačke Gordona Herberta.

Čovek koji je doneo zlato Nemačkoj je bio na putu za Japan gde je trebalo da nastavi karijeru, ali onda je stigao poziv Marka Pešića i Herbert sada savim sigurno seda na klupi Bavaraca, tako barem javlja specijalizovani Bakset Njuz.

Izabrane vesti

Kanadski stručnjak je napravio najveće uspehe u karijeri baš na klupi Nemačke. Seo je 2021. godine i nizao je velike uspehe iz leta u leto, a sve je kulminiralo prošle godine kada su na senzacionalan način osvojili Mundobasket u Manili. Savladali su Srbiju u Finalu.

Herbert nikada nije imao velike uspehe u Evroligi. Vodio je svojevremeno Aris, Po Ortez i Frankfurt. Poslednji put je bio na klupi nekog kluba u Rusiji gde je trenirao Saratov 2021. godine.

Sada će u Bajernu trenirati Vladimira Lučića, ali i nekadašnjeg plejmejkera Partizana Jama Madara koji je ovog leta stigao iz Fenerbahčea.


tagovi

Gordon Herbert

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara