Svetislav Pešić (©MN Press)
Svetislav Pešić (©MN Press)

Bajern još traga za trenerom, Pešić otvoren za povratak: Ako Marko pozove, biću spreman

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.07.24. | 14:50

"Ne vidim još kraj svoje trenerske karijere", dodaje iskusni strateg

Iako ima pune 74 godine, Svetislav Pešić ima energiju kao mladić. U trenucima kada se sa košarkašima Srbije neumorno priprema za predstojeće Olimpijske igre koje počinju za manje od deset dana, iz "Bilda" stižu informacije kako bi prekaljeni strateg mogao da se od naredne sezone vrati klupskim angažmanima i ponovo sedne na klupu minhenskog Bajerna.

Bavarci su u potrazi za novim trenerom nakon naprasnog odlaska Pabla Lasa, a donekle i očekivano, s obzirom da je generalni menadžer nemačkog šampiona Marko Pešić, Karijevo ime se dovodi u kontakt sa evroligašem.

Izabrane vesti

U kratkoj izjavi za "Bild", Pešić je rekao da je otvoren za povratak na klupu tima koji je vodio od 2012. do 2016. godine.

"Ne vidim kraj svoje trenerske karijere još. Zasada sam uvek planirao u olimpijskom ciklusu od četiri godine. Videćemo. Ako Marko pozove, biću spreman. Još je neodlučan."

U prethodnom periodu se kao kandidat za upražnjeno mesto pominjao Vasilis Spanulis, dok je sada u plan iskočio Gordon Herbert koji nakon Igara napušta poziciju selektora Nemačke. Nije isključeno da Pešić zameni kanadsko-finskog stručnjaka na toj poziciji.

"To je odlična pozicija. Otvoren sam za sve i uvek spreman. Voleo bih da završim karijeru u Nemačkoj. Moj život je centriran u Minhenu, cela porodica mi živi tamo", poručio je Pešić.


tagovi

Svetislav PešićMarko PešićKK Bajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara