Kasijus Vinston (©AFP)
Kasijus Vinston (©AFP)

Bajern ima novog plejmejkera, preporuku dao Greg Monro

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.07.22. | 11:23

Peto pojačanje u Minhenu

Bajern Minhen nastavlja da jača tim i popunjava praznine u sastavu za predstojeću jesen, a peto pojačanje je plejmejker Kasijus Vinston.

Doskorašnji košarkaš Vašington Vizardsa dolazi u Minhen posle sezone u kojoj je igrao na dvosmernom ugovoru i više je vremena proveo u Razvojnoj ligi nastupajući za Kapital Siti Go Go, dok je u NBA ligi upisao tek sedam nastupa.

Izabrane vesti

Vinston je sa Bajernom potpisao ugovor na godinu dana i ovo mu je prvo iskustvo na evropskom kontinentu. Interesantno, preporuku za dolazak u Bajern dao je nekadašnji prvotimac nemačkog kluba Greg Monro.

“Greg mi je ispričao mnogo toga lepog o Bajernu, organizaciji, ljudima koji rade u klubu, programu i podršci navijača“, otkrio je Vinston.

Nekadašnji student Mičigen Stejta sa kojim je bio učesnik Fajnal fora NCAA lige je izvorni plejmejker kakav je i potreban Andrei Trinkijeriju za novu sezonu. Tokom vremena u Vašingtonovoj filijali beležio je 13,4 poena, 5,1 asistenciju i 2,9 skokova.

Vinston je 2020. izabran kao 53. pik na NBA draftu od strane Oklahome, ali je odmah trejdovan u Vašington. Pre njega Bajern je doveo krilo Elijasa Herisa, krilnog centra Jana Niklasa Vimberga, te centra Fredija Gilespija i velikog talenta hrvatske košarke Danka Brankovića. Bajern je takođe produžio ugovore i sa Otelom Hanterom, Ogastinom Rubitom, Nikom Vajler Bebom i Žan Markom Šiškom.


tagovi

Kasijus Vinstonkošarkaški prelazni rokEvroligaKK Bajern Minhen

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara