Jam Madar (©Euroleague)
Jam Madar (©Euroleague)

Bačena godina Jama Madara: Izraelac napustio Fenerbahče

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.24. | 11:06

Sa turskim klubom osvojio duplu krunu, međutim uloga mu je bila praktično nepostojeća

Došao je kao dugoročno rešenje i sa zvanjem najboljeg mladog igrača Evrolige, a odlazi posle samo godinu dana u kojoj nije napravio nikakav iskorak u karijeri. Štaviše, deluje kao da je napravio korak unazad. Svakako je jednu sezonu bacio niz vodu, pošto je Fenerbahče zvanično objavio da se rastao sa Jamom Madarom. Izraelac je u redove istanbulskog giganta stigao letos iz Partizana i to na ne baš lep način. Dočekali su ga u Turskoj raširenih ruku, međutim nije im bilo teško da mu još brže spreme kofere tako da je mladi plejmejker u potrazi za novom sredinom.

Rećiće navijači "parnog valjka" - neka mu, zaslužio je, ali će isto tako vrlo rado želeti da ga ponovo vide u dresu voljenog kluba. Čak se tako nešto i spominjalo u kuloarima, međutim dosta glasnije interesovanja Makabija iz Tel Aviva i minhenskog Bajerna, kao i odlazak u redove Hapoela iz Jerusalima koji će od naredne sezone igrati u Evrokupu. Zasada je njegova budućnost još u magli, ali je jasno da mu je sadašnjost u Istanbulu odavno bila prosuta. Zapravo, od promene na klupi i dolaska Šarunasa Jasikevičijusa umesto Dimitrisa Itudisa. Litvanski stručnjak nije video Madara u svojim planovima.

Izabrane vesti

U Evroligi je na 30 odigranih utakmica prosečno beležio 4,3 poena, dve asistencije i 1,2 skoka. Čak je uspeo da bude deo Fajnal-fora, koji mu je godinu dana ranije iskliznuo iz ruku sa Partizanom, ali tamo nije igrao. Uspeo je da se domogne duple krune sa "kanarincima", međutim njegov doprinos na tom putu je bio praktično nepostojeć pa onda i ne čudi što je klub odlučio da mu pruži zahvalnicu.



tagovi

KK FenerbahčeJam Madar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara