Detalj sa utakmice (© VTB Liga)
Detalj sa utakmice (© VTB Liga)

Avramović zaustavio Zvezdu u Moskvi, ali Plavšić pokazao da može mnogo

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.09.24. | 20:59

Beogradski crveno-beli izgubili u Rusiji protiv CSKA u okviru VTB Superkupa rezultatom 92:94

/Od izveštača Mozzart Spota iz Moskve/

Nekada bismo o okršaju Crvene zvezde i CSKA Moskve pisali kao o duelu dva tima u Evroligi, ali sada je šampion ABA lige deo evropske elite, dok je prvak VTB i dalje pod sankcijama zbog dobro poznate situacije. Ipak, nije to sprečilo dva tima da odigraju prijateljski meč u okviru priprema za narednu sezonu. U VTB Kupu u Moskvi, Armejci su naneli drugi poraz crveno-belima na pripremama rezultatom 92:94.

Izabrane vesti

Posle tesnog poraza u Grčkoj gde je Olimpijakos slavio u zanimljivom meču, sada je CSKA imao znatno više energije i poletnosti na terenu od izabranika Janisa Sferopulosa. Ipak treba istaći da Grk nije računao na četiri veoma bitna igrača. U Rusiji nije bilo Nemanje Nedovića, Miloša Teodosića, Džoela Bolomboja i Rokasa Geidraitisa.

Ono što ipak raduje su izdanja pojedinaca, pre svega Uroša Plavšića. Momak koji je ovoga leta stigao iz Mege u Zvezdu je pokazao na ovom meču da može ozbiljno da se računa na njega u reketu. U odsustvu Bolomboja, Plavšić je odigrao 20 minuta i za to vreme je ubacio 21 poen uz samo dva promašaja iz igre. Imao je i pet skokova. Odličan je bio još jedan novajlija - Ajzea Kenan koji je takođe imao 21 poen. Dvocifren je bio još Ognjen Dobrić sa 12 poena.

Što se tiče CSKA Moskve, već se vidi da je Aleksa Avramović jedan od lidera tima. Ubacio je 16 poena i odigrao ponovo ključnu ulogu u najbitnijim momentima meča.

Zvezda nije uspela da odgovori na izuzetno agresivnu odbranu CSKA koju predvodi fantastični Čačanin. Moskovljani su veoma brzo došli do dvocifrene prednosti koju je tokom prvog poluvremena u dva navrata Zvezda spuštala dobrim potezima Uroša Plavšića i Ognjena Dobrića, ali već pomenuti Avramović je uvek imao odgovor, a posebno je bila upečatljiva ukradena lopta i koš sa zvukom sirene za kraj prvog poluvremena kada je na semaforu stajalo 46:36.

Opet je Zvezda na kratko pripretila početkom drugog poluvremena kada je Dobrić ukrao živu loptu Avramoviću u prenosu, ali to kao da je samo zapalilo doskorašnjeg plejmejkera Partizana koji je potom nanizao šest poena, vratio Moskovljanima dvocifrenu prednost koja doduše nije bila dovoljna da se izbegne velika drama.

Zvezda je baš kao protiv Olimpijakosa pokazala zavidan borbeni duh. Veliku seriju koševa pokrenuo je Jago Dos Santos koji je sa pet vezanih poena doneo izjednačenje šest minuta pre kraja meča. Prvo je pogodio trojku sa velike udaljenosti, a onda prošao u srce reketa za 76:76. Imala je Zvezda na kratko i prednost, ali je ostala bez pobede. U dramatičnom finišu Kodi Miler Mekintajer je promašio šut koji bi doneo novo izjednačenje, umesto toga na drugoj strani Avramović je stavio tačku na meč sa linije za slobodna bacanja.

Ovim trijumfom CSKA je obezbedio plasman u finale VTB Superkupa, dok ostaje da se vidi da li će Crvena zvezda da se bori za treće ili peto mesto. Naredni meč igra već u petak od 16 časova protiv Lokomotive Kubanj.

VTB SUPERKUP, GRUPA A

CSKA – CRVENA ZVEZDA 94:92

/23:11, 23:25, 26:26, 22:30/

Moskva

VTB arena park

Gledalaca: 2.158

CSKA: Avramović 16, Trimbl 21, Žan Čalrs 6, Embaje 6, Kurbanov 7, Vare 14, Džekiiri 8, Gankevič -, Uhov 7, Astapakovič 9, Karpenko -, Antonov -.

Crvena zvezda: Miler Mekintajer 7, Kenan 21, Davidovac 7, Mitrović 9, Kalinić 7, Lazić -, Dobrić 12, Ilić -, Daum 3, Plavšić 21, Kostić -, Dos Santos 5.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK CSKA MoskvaAleksa Avramović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara