Aleksa Avramović u duelu sa Embidom (© AFP)
Aleksa Avramović u duelu sa Embidom (© AFP)

Avramović spreman za put u Moskvu, Atlanta je daleko

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.08.24. | 14:10

Konkretne NBA ponude za Aleksu Avramovića u ovom trenutku još nema, krajnji rok utorak

Detonirala je kao bomba vest da je Aleksa Avramović na korak do prelaska u NBA ligu i da je već skoro dogovoreno sve sa Los Anđeles Klipersima ili Atlantom. Mediji iz Čačka su se pozvali na izvor blizak porodici, ali prema saznanjima Mozzart Sporta, Avramović se sprema za put u Moskvu gde će naredne sezone igrati u dresu slavnog CSKA.

Naime, reprezentativac Srbije će početi sa treninzima u Moskvi za desetak dana, tačnije 26. avgusta. Očekuje se da bude u glavnom gradu Rusije naredne nedelje.

Izabrane vesti

Naravno, situacija jeste podložna promeni. Kako je i menadžer Avramovića, Miško Ražnatović, otkrio, postoji izlazna NBA klauzula iz ugovora do 20. avgusta. To znači da do utorka NBA klubovi mogu u teoriji da dovedu Avramovića. Ono što smo nezvanično čuli da se Atlanta donekle raspitivala o plejmejkeru Srbije, ali daleko od toga da je dobio konkretnu ponudu srčani Avramović koji iza sebe ima izvanredan turnir u Lilu i Parizu gde je proglašen za najboljeg defanzivca Olimpijskih igara.

Ukoliko do utorka bude stigla konkretna ponuda i ugovor, nema dileme da će Avramović prihvatiti i zaputiti se u klub gde bi ga sačekao saigrač i prijatelj iz reprezentacije Bogdan Bogdanović. Tu je i Nikola Đurišić, ali i Igor Kokoškov koji je deo stručnog štaba.

Ipak, kao što smo istakli, znatno realnije u ovom trenutku je da Avramovića budemo gledali u dresu CSKA za koji je potpisao ugovor posle tri sezone provedene u Partizan Mozzart Betu. Za to vreme je postao i jedan od najbitnijih članova reprezentacije pošto je svojom energijom doprineo da Srbija prošle godine u Manili osvoji srebro na Mudnobasketu, a onda je još jednom sve oduševio na Olimpijskim igrama gde je osvojena bronza.

Kako god bilo, zanimljiv period čeka Čačanina koji je u izvanrednoj formi i spremno dočekuje sve izazove. Verovatno u Rusiji...


tagovi

Aleksa AvramovićKK CSKA MoskvaAtlanta HoksNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara