Aleksa Avramović (©Star Sport)
Aleksa Avramović (©Star Sport)

Avramović: Deža-vi, ništa se ne menja; Želim da svi ostanemo živi i zdravi

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.24. | 22:18

“Videli ste da se Nikola Topić povredio, što je strašno. Želim mu brz oporavak”

Partizan Mozzart Bet ni u drugoj utakmici nije uspeo da napravi brejk, sada je bio mnogo dalje od tog cilja nego u prvoj utakmici koja je bila na klackalici sve vreme.

Crvena zvezda ima 2-0 u seriji i u nedelju od 20.30 ima šansu da overi sedmu titulu regionalnog šampiona.

Izabrane vesti

“Nije se desio brejk. Za razliku od prošle utakmice, Zvezda je bila sve vreme za korak ispred nas. Mi smo se borili do poslednje sekunde. Na kraju realnih sedam razlike, promašili smo mnogo otvorenih šuteva. Imali smo nekih grešaka u oba smera. Nije ništa gotovo, idemo da pokušamo da izborimo majstoricu“, rekao je Aleksa Avramović.

Serija se seli u Beogradsku arenu.

“Znamo da će biti preko 20.000 ljudi na tribinama, sada nam je preko potrebna njihova podrška. Daj Bože zdravlja, pokušaćemo da pobedimo. U toj prvoj utakmici bilo je nekoliko situacija kada smo mogli da se odlepimo, kada smo mogli da lakše uđemo u završnicu. Posle je bio onaj faul nad Teom za tri poena, što im je dalo blagu prednost, iz minusa otišli u plus. Mi smo imali težak šut za produžetak, pre toga onu 'mrtvu loptu' na pola minuta do kraja. Imali smo svoje šanse, idemo dalje“.

Nije imao naročit komentar na to da li se igra u Areni ili Pioniru kada je Zvezda domaćin.

“Meni je svejedno, najiskrenije. Treću godinu igram, manje-više mi je isto kada je Zvezda domaćin, baš mi je svejedno. Imamo sada tri dana da se spremimo“.

Avramović je imao samo 10 minuta večeras...

“To je sve deo taktike i nemam šta da dodam. Deo sam tima, zadovoljan sam sa svim štom imam. Bože daj, da mi pobedimo sledeću utakmicu i da igram“.

O tome šta je potrebno da bi se Partizan Mozzart Bet vratio u seriju.

“Malo više smirenosti i stabilnosti. Borimo se dosta, kao i Zvezda. Vidi se da je plej-of, zasluženo su obe ekipe u finalu. Treba nam više koncentracije u odbrani, Nedović nam je dao 21 od 38 poena u prvom poluvremenu, što je njih držalo. To je bila naša šansa. U četvrtoj deonici su preuzeli loptu u ruke, imali svoje šanse i iskoristili ih. Bolomboj je dao nekoliko koševa“.

Iz godine u godinu sve je isto – domaćin uvek pobeđuje, brejk se više ne viđa.

“Deža-vi. Sve je isto, ništa se ne menja, ni kad se vodi i kada se gubi. Vidi se koliko je domaći teren bitan faktor, koliko se brejkovi retko dešavaju. Daj Bože da izborimo majstoricu, samo da smo svi živi i zdravi, to je najbitnije. Videli ste da se Nikola Topić povredio, što je strašno. Želim mu brz oporavak i najviše bih voleo da svi ostanemo živi i zdravi“.




tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetAleksa AvramovićABA ligaFinale Jadranske lige

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara