Atraktivni Džok Lendejl
Atraktivni Džok Lendejl

Atraktivno i sa stilom: Bumersi udavili Češku za tri minuta i zakazali obračun sa Špancima

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.09.19. | 16:31

Australijanci serijom od 14:0 u trećoj deonici prelomili četvrtfinalni duel u svoju korist - 82:70

Jedna od ekipa sa najkonstantnijom formom na Mundobasketu u Kini, ponovo je bila na top nivou. Predvođeni odličnim Petijem Milsom (24 poena) lutali su Australijanci 27 minuta, igrali egal meč sa Česima, a onda i eksplodirali i sjajnom serijom od 20:5 za samo tri minuta prelomili poslednji četvrtfinalni okršaj u svoju korist - 82:70.

Ekipu trenera Andreja Lemanisa u polufinalu čekaju Španci, koji su takođe u seriji od šest vezanih pobeda, i jasno je da ko bude sledeći izgubio ne samo što prekida pobednički niz u Kini već i ostaje bez prilike da se bori za zlato. I danas je, kao i na ostalim utakmicama, blistao Peti Mils koji je sa 16 poena u prvom poluvremenu držao sam Australijance naspram razigranih Čeha.

Izabrane vesti

Brzi Satoranski i dominantni Auda trudili su se da Bumersi ne naprave veliku razliku (na poluvremenu bilo -3), ali nisu imali snage u finišu treće četvrtine da isprate žestok ritam koji im je nametnut. Mils je uzeo pauzu u tim trenucima, ali su brzim akcijama ostali asovi - Delavedova, Gulding, Bogut i Lendejl - napravili seriju od 14:0 posle koje se na pauzu otišlo sa najvećom razlikom od 63:48 za popularne Bumerse.

Probala je Češka da uhvati priključak početkom poslednje četvrtine, imala i seriju od 7:0 na startu, ali je to bilo sve što je uspela da uradi. Australijanci se nisu opustili ni sekund, održavali su desetak poena razlike i na kraju proslavili plasman u polufinale Mundobasketa gde ih čeka derbi sa Crvenom furijom.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobednika bio je već hvaljeni Peti Mils sa 24 poena uz šest asistencija. Kris Gulding je ubacio 14, dok je Endrju Bogut postigao deset. Doskorašnji partizanovac Džok Lendejl postigao je sedam poena uz nekoliko atraktivnih poteza.

Na drugoj strani dominantni centar Češke Patrik Auda je postigao 21 poen, dok je Satoranski ubacio 13 koševa uz devet skokova.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara