Ševon Šilds (©MN Press)
Ševon Šilds (©MN Press)

Atomska odbrana ostavila Virtus na sedam poena za četvrtinu, Olimpija u Bolonji za 29. krunu

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 22:52

Odlični Džerijan Grent, Ševon Šilds i Devon Hol, ekipi Serđa Skariola nedostaje konstantnost i zbog toga je na pragu gubitka titule

Olimpija iz Milana mogla bi u petak da bude krunisana u novog šampiona Italije, prvi put posle 2018. godine! Manekeni iz Lombardije nadigrali su Virtus i u četvrtom meču finala Palakanestra i poveli sa 3-1 u seriji, pa bi na terenu prošlogodišnjeg osvajača mogli da se vrate na tron i sa istog svrgnu trenutno najvećeg konkurenta - 77:62 (16:24, 24:10, 15:21, 22:7).

Domaćin je do treće od četiri potrebne recke stigao frenetičnom odbranom u poslednjoj deonici, kada je Virtus ostavljen na samo sedam poena što je u paramparčad rasulo sve što je ekipa Serđa Skariola radila tokom prve i treće četvrtine. Branilac titule je poslednju četvrtinu otvorio poenima za novo vođstvo, a onda je samo prestao da postoji na parketu.

Izabrane vesti

Olimpija je zahvaljujući odličnim rolama Džerijana Grenta, Ševona Šildsa i Devona Hola ušla u šuterski trans koji ih je kroz nekoliko minuta doveo od 55:57 do 73:57 kada je utakmica bila rešena! Virtus je upao u protivničku zamku i kasnije više ništa nije mogao da pogodi što je samo još jednom potvrdilo da ovoj ekipi i te kako nedostaje konstantnost u izvedbi. Igrači Olimpije nanizali su 18 poena koji su rešili pitanje pobednika i došli su u poziciju da u petak vrate milo za drago za prošlogodišnju blamažu u finalu istog takmičenja.

Podsetimo, Virtus vođen Sašom Đorđevićem tada je zgromio Olimpiju sa 4-0 u finalu, dok je tim iz Bolonje (zasad) na samo jednoj pobedi. Bolje je izgledao Virtus u uvodnoj fazi utakmice, Toko Šengelija dominirao je parketom i nosio je ekipu do maksimalnih +8 posle prve četvrtine. Usledila je Mesinina odbrambena reakcija i šok terapija koja je urodila plodom. Računajući drugu i četvrtu deonicu Virtus je ubacio ukupno 17 poena! Premalo za ovako važan deo sezone, pogotovo kada je domaćin bio u napadačkom raspoloženju...

Šilds je zapalio Mediolanum Forum i sa 21 poenom bio najzaslužniji za večerašnju pobedu. Isti učinak na drugoj strani imao je Šengelija, s tim što su beka Olimpije pratili Hol sa 14, Grent sa 11 i Hajns sa 10 poena, dok je Nikolo Meli skupio devet poena i šest skokova. Kod Virtusa posle Šengelije istakao se Mem Žaite sa 12 poena i osam skokova, dok je Miloš Teodosić ostao na osam poena za 19 minuta. Marko Belineli je ozbiljno podbacio večeras pošto je ubacio samo dva poena.

Biće zanimljivo videti kako će igrači dva tima reagovati na krcatu Paladocu u petak...


tagovi

Olimpija MilanoVirtus BolonjaŠevon ŠildsDžerijan GrentDevon HolMiloš TeodosićMarko BelineliPalakanestro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara