Ataman isključen zbog svađe sa Kenanom, Oli hladi šampanjac! Slukas šmekerski odgovorio na provokacije

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.06.24. | 23:19

Panatinaikos sada ima jako težak posao

Olimpiajkos je stigao na korak do odbrane trona u Grčkoj! Posle velikog brejka na otvaranju finalne serije sa Panatinaikosom, ekipa Jorgosa Barcokasa savladala je najvećeg rivala i pred svojom publikom rezultatom 92:86 (21:24, 17:15, 24:16, 30:31) i stigla na korak do titule.

Pirejski sastav bi sve mogao da završi već u ponedeljak, pod uslovom da ponovo napravi brejk u grotlu OAKA arene. Posle prvog poluvremena u kojem su gosti mahom imali prednost, Olimpijakos je eksplodirao u nastavku, pogotovo u trećoj četvrtini i minus osam iz prvog dela uspeo da pretvori u plus od ogromnih 14 poena (60:46) čime je postalo jasno da je domaćin mnogo bliži trijumfu. Susret je ponovo obeležio Ergin Ataman koji je i u drugom meču finala izbačen, a sada zbog verbalnog sukoba sa potencijalnim pojačanjem Crvene zvezde Ajzeom Kenanom! Bilo je to na 38 sekundi pre kraja utakmice, kada je domaćin već bio pred trijumfom. Nastala je ozbiljna gužva, a turski stručnjak je ponovo morao da gleda finiš meča iz svlačionice.

Izabrane vesti

Fitilj za erupciju crveno-belih zapalio je Ajzea Kenan sa osam uzastopnih poena, odnosno polovinom od svog ukupnog učinka, čime je doneo prednost svom timu. Ispratio ga je Tomas Vokap sa nekoliko vrhunskih poteza, da bi ceo posao zaključio Najdžel Vilijams Gos sa 19 poena, uključujući i ključnu trojku za 85:76 na dva minuta do kraja susreta.

Nikola Milutinov je ponovo bio dominantna figura u oba reketa! Srpski reprezentativac zablistao je sa 17 poena uz jedan skok do novog dabl-dabla u ovoj seriji! PAO nije imao rešenje da ga zaustavi, mada je Matijas Lesor odigrao sjajno u napadu sa 21 poenom i devet skokova.

Veliki fokus u večerašnjoj utakmici bio je na Kostasu Slukasu. Nekadašnji miljenik navijača Dvorane mira i prijateljstva pojavio je se ponovo na terenu, sada kao najomraženiji lik u zelenom dresu zbog čega su ga pristalice pirejskog kluba dočekale uz uvredljive natpise i prozivke. Toliko su daleko išle pristalice crveno-belih, da su sudije uputile tri zvanične opomene, posle čega je pretilo da se prazni dvorana.

Slukas je na neprijateljsku atmosferu i uvrede odgovorio šmekerski, tako što je pokazao na grb Panatinaikosa i sedam zvezdica na istom, koje simbolizuju sedam osvojenih evropskih titula. To je još više ražestilo navijače, mada je sve ostalo samo na vređanju i prozivkama.

Nekoliko minuta posle Slukasove reakcije dogodio se snažan kontakt između Matijasa Lesora i Aleka Pitersa u kojem je deblji kraj izvukao krilni košarkaš Olimpijakosa. Lesor je posle ofanzivnog skoka na promašaj Joanisa Papapetrua krenuo na polaganje i na putu mu se našao Piters koji je pao na parket i ubrzo zatim napustio isti kako bi mu se sanirala povreda. No, isto tako se brzo vratio na klupu i stavio se na raspolaganje Jorgosu Barcokasu.


Nije Slukas imao svoje veče, mada je meč završio sa 12 poena i pet asistencija za 27 minuta. Kendrik Nan se nije proslavio sa 13 poena iz 17 šuteva, uz samo šest pogodaka i 1/8 za tri. Podelio je takođe pet dodavanja, dok je Piters na drugoj strani imao 15 poena i šest skokova.

Treći susret igra se u ponedeljak od 20.15, a domaćin je PAO.


tagovi

Ergin AtamanKK OlimpijakosKK PanatinaikosNikola MilutinovAjzea Kenan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara