Ataman: Bio bih srećan da Vasa ode u NBA

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 21:36

Trener Efesa govorio o igrama srpskog košarkaša u Efesu

Vrlo lako je večeras Anadolu Efes došao do pobede u Beogradu. Sjajno odigrano prvo poluvreme gostiju iz Turske razrešilo je apsolutno svaku dilemu oko toga ko će da odnese bodove iz „Štark arene“. Zvezda je u drugom delu igre uspela da smanji veliku razliku, ali nije mogla da dođe do potpunog preokreta protiv jednog od najboljih timova Evrope.

Sasvim razumljivo, trener Anadolu Efesa, Ergin Ataman, bio je izuzetno zadovoljan prikazanim na večerašnjoj utakmici. Kaže da ga ne brine igra iz drugog dela, jer je pravio dosta izmena i tada je čuvao igrače za predstojeće izazove.
„Da, počeli smo utakmicu perfektno. Igrali smo fantastično, odbrana je bila dobra, primili smo samo 30 poena. Odlično smo se branili od pikenrola, a u napadu su Larkin i Boboa našli prostor i poene. Kompletno smo odigrali super u prvom poluvremenu. Treća četvrtina je tako počela, a posle smo se samo branili. Napravili smo dosta izmena, ali smo vodili 20 poena i imamo dosta utakmica pred nama, tri u narednih pet dana, pa smo izgubili malo i balans. Tada smo pravili neke greške, primakli su se, ali je bilo teško vratiti se. Micić se vratio posle tri nedelje, danas se vratio, nije bio na nekom visokom nivou, ali je on odličan igrač i mislim da će se kroz par dana i igrati fantastično kao do sada“, počeo je Ataman.

Izabrane vesti

Kaže strateg gostiju da mu igre njihove ekipe uopšte nisu iznenađujuće i da se zasluženo nalaze tamo gde jesu.
„Ne, mi želimo da igramo finale Evrolige. Za mene nije iznenađenje, sačuvali smo roster i dodali smo Singltona i Pitersa. Ono što je dobro za nas je da igramo odlično bez Brajanta Danstona, a to je za mene malo iznenađenje“.

Naravno, turskom sastavu bilo je mnogo lakše da sve ukomponuje, jer je sačuvao roster.
„Naša prednost je to što smo uspeli da sačuvamo tim. Sem nas, samo je Real sačuvao roster. Svi ostali su pravili velike promene. Gubili su neke „zvezde“ od košarkaša. Naša strategija tokom leta bila je da sačuvamo roster. Imali smo dosta igrača kojima su isticali ugovori – Micić, Larkin, Danston… Ali smo sa svima produžili saradnju“.

Govorilo se prethodnih dana o odlasku Vase Micića u NBA ligu. Strateg Efesa ističe da bi bio izuzetno zadovoljan ukoliko bi se to ostvarilo.
Bio bih veoma srećan da se to desi. Vasa je odličan momak, mlad igrač koji napreduje svake godine, a napravio je veliki iskorak prošle sezone u mom timu. I ove sezone igra odlično. U NBA imamo dva tipa ugovora, tu je jedan koji ti nudi da „sediš“ na klupi. I Larkin je imao dosta ponuda, pa je odbio i ostao u Efesu. Ako Vasa dobije ugovor da ode i da bude jedan od glavnih igrača tamo, bio bih veoma srećan“, zaključilo je Ataman.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara