Ergin Ataman (©AFP)
Ergin Ataman (©AFP)

Ataman bi voleo da se oproba u NBA ligi

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.24. | 16:56

"Ako neko želi da mi pruži priliku, to mora da bude na poziciji glavnog trenera i na osnogu onog šta sam postigao u Evropi"

Kada pokoriš jedan kontinent, logično je da se pitaš šta i kako dalje. Pa čak i da ti apetiti porastu. S obzirom da je Ergin Ataman u tek okončanoj sezoni sa Panatinaikosom osvojio titulu evropskog šampiona, pa onda i zvanje najboljeg u Grčkoj, razumljivo je bilo postaviti pitanje da li turski strateg razmišlja o odlasku u NBA ligu.

Upravo to su ga upitali novinari španskog AS-a, a strateg Zelenih je otkrio da je pre dve sezone imao ponudu iz najjače košarkaške lige sveta.

Izabrane vesti

"Iskreno, pre dve godine sam imao razgovore sa generalnim menadžerom važnog NBA tima. Ne mogu da kažem kog. Svi znaju da bih voleo da se oprobam u NBA u budućnosti. Da budem prvi koji je tamo došao iz Evrolige. Već znam da je Đordi Fernandez tamo, ali on nije trenirao u Evropi", istakao je Ataman.

Kada govori u odlasku preko Bare, Ataman, normalno, ima određene zahteve.

"Rekli su mi da moram da budem deo stručnog štaba nekoliko godina, da budem pomoćni trener. Ali sada imam 58 godina. Ne želim da se poredim ni sa kim, već sa rezultatima. Poslednjih pet godina sam broj jedan u Evroligi, zašto bih bio pomoćni trener u NBA."

Zato je jasan oko okolnosti pod kojima bih došao.

"Ako neko želi da mi pruži priliku, to mora da bude kao glavni trener na osnovu onoga što sam postigao u Evropi. Nisam imao nijednu ozbiljnu ponudu za razmatranje. To je drugačiji svet. Veoma sam srećan u Evroligi i u Panatinaikosu. Pre tri ili četiri godine rekao bih da je to moj san. Sada nije. Ako želite evropskog trenera koji je zvezda, tu sam."

I nema sumnje da bi se lako uklopio u tamošnje okruženje.

"Naravno. Zašto ne? Sve je to košarka. Trenirao sam sjajne NBA igrače poput Derona Vilijamsa i Alena Ajversona tokom lokauta 2011, a sada i Kendrika Nana, Kostasa Slukasa. Mnogi igrači su dali sve od sebe igrajući za mene. Šejn Larkin, Vasilije Mićić... Oni su NBA igrači. Ako sam šampion Evrolige, zašto bih se plašio da treniram NBA zvezde i da razumem njihove prednosti i mane", zaključio je Ataman.


tagovi

Ergin AtamanKK PanatinaikosNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara