(© Starsport)
(© Starsport)

Asvel preživeo dramu na domaćem terenu: Virtus pao u poslednjim sekundama

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.10.24. | 22:50

Sjajnu partiju prikazao je i Nando de Kolo sa 16 poena

Asvel je sezonu otvorio u različitom raspoloženju. U prvenstvu Francuske nanizao je trijumfe nad Le Manom, Burgom i ljutim rivalom Monakom, ali se čekao i premijerni trijumf u Evroligi. Makabi je u prvom kolu bio uspešniji, ne i Virtus, koji je savladan posle teške muke u drugoj etapi na domaćem terenu - 87:85.

Pretio je italijanski klub, pogotovo u drugom poluvremenu, ali i nije uspeo da napravi preokret. U završna dva minuta ušlo se nerešenim rezultatom - 83:83. Mogla je ekipa Luke Bankija i da preuzme kontrolu, međutim, nije koristila šanse, padove i promašaje u igri Asvela. Na kraju je imala i deset sekundi da organizuje napad i sruši domaćina. Ajzea Kordinije hrabro je krenuo ka reketu... Tamo je doživeo i bolan susret sa realnošću. Kao junak se ispostavio Nil Sako, koji je i zaustavio Francuza sjajnom blokadom za konačnih 87:85.

Izabrane vesti

Prethodno su izabranici Pijerika Pupea odigrali dva različita poluvremena. U prvom su bili dominantni i poprilično efikasni, pa su protivniku ubacili čak 57 poena. Problem je bio i što nisu bili dovoljno čvrsti u odbrani. Da su kojim slučajem primenili i drugačiji recept, verovatno bi već posle 20 minuta igre rešili dileme oko pobednika. Upravo su zato i strepeli, bez obzira na prednost od osam koraka tokom "velikog odmora" između četvrtina.

Asvel je počeo da popušta u momentima visoke razlike u trećem delu - 68:56. Muhamed Dijuf, uz podršku Aleksandra Pajole, vratio je neizvesnost i doneo izjednačenje - 68:68. Privremeni nalet zaustavio je Edvin Džekson - 73:68, iako je tek u poslednjem periodu usledila rovovska bitka. Dugo je i trajala nada da će se četa iz Bolonje radovati. Ipak, kako nije bila koncentrisana u finišu, tako je i propala šansa za brejk.

Sako je i bio najefikasniji u redovima Asvela sa 19 poena i 11 skokova. Odlične role imali su i Teo Maledon (17), kao i Nando de Kolo (16). S druge strane, istakao se već pomenuti Kordinije. Ubacio je 23 poena... Doduše, kada je bilo najvažnije, nije uspeo da nadmudri rivala.



tagovi

KK AsvelVirtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara