Buongiorno Italia: Izveštaj skauta - dobar je Haland, ali je malo lenj...

Vreme čitanja: 6min | čet. 20.02.20. | 12:03

Remek delo Super-Gaspa i pohvale na račun Atalante dominiraju u štampi na Apeninima

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Atalanta je apsolutni protagonista italijanske sportske štampe. Ređaju se hvalospevi na račun tima iz Bergama koji je pobedom nad Valensijom (4:1) otvorio vrata četvrtfinala Lige šampiona. Tim Đan Pjera Gasperinija se poredi sa prošlogodišnjim sastavom Ajaksa ili Borusijom Dortmund iz perioda Jirgena Klopa.

Izabrane vesti

Interesantnu priču donosi Tutosport koji tvrdi da su Juve, Inter i Roma odbili da uzmu Halanda pre dve godine, jer su smatrali da je tražena cena 3.800.000 previsoka. Od ostalih tema u prvom planu su utakmice Lige Evrope Intera sa Ludogorecom i Rome sa Gentom, kao i 30. rođendan Čira Imobilea.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Božanstvena Boginja”, naslov je preko cele prve strane Gazete u čast velikog trijumfa Atalante nad Valensijom u provm meču osmine finala Lige šampiona. „Gasp, kakva radost: Bili smo odlični, ali nije gotovo”, čitaju se reči trenera Gasperinija u podnaslovu neposredno po završetku utakmice na San Siru. „Super Iličić, Frojler i dva puta Hatebor složili poker. Jedina mrlja, gol poklonjen Špancima… Revanš se igra 10. marta: sastanak iz snova”, najavljuje se istorijske razmere revanš meča na Mestalji pošto je poprilično izgledno da bi Atalanta mogla da stigne do četvrtfinala LŠ.

Velika lepota našeg fudbala”, naslov je redakcijskog komentara u kome se  ističe da je Atalanta najlepša vitrina Kalča i jedan od timova koji igra najlepši i najspektakularnjii fudbal u Evropi. List posvećuje članak i Josipu Iličiću, koji je po Gazeti bio najbolji akter meča: „Instinkt i mudrost. Josipov gol iz bajke i to pogrešnim stopalom”. U tekstu se navodi da je Iličić, konačno, sazreo u Atalanti i od večitog talenta postao top fudbaler, pokazujući da je međuvremenu sazreo kao persona. Iličić je objasnio i kako je došlo do toga da postigne gol desnicom, slabijom nogom: „Dva puta su mi zatvorili udarac levicom, i onda sam odlučio da šutiram desnicom. Ja ne znam da postižem lake golove”.

Sve karte na Eriksena. Konte ga šalje na teren od prvog minuta: previše je nestrpljivosti oko njega”, prenose se reči trenera Intera da se kreirala nepotrebno nestrpljenje oko Danca koje je poprimilo sintome anksioznosti. Na unutrašnjim stranama Gazeta je izračunala da Inter ima 14.000.000 razloga da osvoji Ligu Evrope, odnosno toliko bi inkasirala od UEFA, plus drugi prihodi (televizijska prava, merčandajzing, ulaznice). Po informacijama lista, Konte će napraviti prilično veliku rotaciju u timu Nerazura. U Razgradu će se Inter predstaviti bez kičme svog tim: od golmana Handanovića, preko De Fraja i Brozovića, do Lukakua. Šansu bi trebalo da dobije Eriksen u ulozi ofanzivnog plejemejkera sa Sančezom i Lautarom Martinezom u špicu napada.

Mistero Milan. Rangnik je potpisao? Klub demantovao”, prenosi Gazeta pisanje francuskog L'Ekipa. U tekstu na unutrašnjim stranama list potvrđuje priču da su odnosi između generalnog direktora Gazidisa i dvojca Maldini-Boban sve zategnutiji. Bivši čelnik Arsenala želi da dovede Rangnika dok nekadašnji asovi žele da vrate Maksa Alegrija na klupu Rosonera.

CORRIERE DELLO SPORT

Napred Paulo”, bodri Korijere trenera Rome Paula Fonseku koji sa timom traži izlaz iz tunela krize u prvom meču šesnaestine finala LŠ protiv Genta. „Fonseka motiviše svoje: Važna je samo pobeda. Portugalac se ne krije iza opravdanja pred okršaj sa Gentom: U Rimu postoji negativna atmosfera oko nas koju ne razumem. Previše očekivanja i pritiska? Ne, to je samo opravdanje u Romi, kao i u drugim velikim klubovima pritisak je normalna stvar”, izjavio je Fonseka.

U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da će Roma igrati u formaciji 4-2-3-1 i da se među startere vraća Aleksandar Kolarov dok će šansu ponovo dobiti Santon, kao i novo pojačanje iz Barselone Karles Perez. List navodi da Roma neće imati veliku podršku budući da će stadion biti više nego poluprazan, tek 25.000 gledalaca se očekuje na tribinama. List takođe piše da se privode kraju i poslednji tehnički detalji kupoprodaje Rome te da je dolazak Dana Fridkina na čelo kluba postalo pitanje dana.

Inter primenjuje rotaciju protiv Ludogoreca. Konte: previše anksioznosti oko Eriksena”, naslov je teksta kojim se najavljuje meč u Ligi Evrope. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da će osim Eriksena pod lupom biti i Sančez, dok će šansu dobiti u odbrani i veteran Ranokija.

Lacio u smokingu za Čira”, piše Korijere da će ceo tim Lacija biti prisutan na proslavi 30. rođendana Imobilea. Rimski dnenvik je posvetio Imobileu i specijalan podlistak na 16 strana na kojima je napravio retrospektivu prvih 30 godina Lacijovog centarfora.

Sa VAR-om nema violine”, naslov je velikog intervjua koji Korijere objavljuje sa Rudijem Garsijom, trenerom Liona, koji će sledeće nedelje ukrstiti koplja sa Juveom u osmini finala Lige šampiona. Francuski stručnjak je u razgovoru za rimski dnevnik aludirao na činjenicu da bi njegova avantura na klupi Rome imala sasvim drugačiji tok da je VAR stigao ranije u Seriju A, odnosno da bi Juve imao mnogo teži zadatak protiv njegove Rome. Garsija se požalio da je dva puta stigao drugi u Seriji A sa Romom što je bilo više od onoga što je klub tražio od njega,  da je obezbedio plasman u osminu finala Lige šampiona a da su mu i pored toga dali otkaz onemogućivši ga da vodi tadašnju Romu protiv Real Madrida.

TUTTOSPORT

Raj Atalanta!” i Tutosport posvećuje centralni deo naslovnice velikom podvigu Boginje u osmini finala Lige šampiona, protiv Valensije na San Siru. „Noć iz snova: Hatebor dva gola, Iličić i Frojler pregazili Valensiju. San Siro u delirijumu: sada se vidi četvrt finale. Gasperini slavi: Igraćemo naš fudbal i u revanš meču u Španiji”, prenose se reči trenera Atalante koji je obećao otvorenu bitku i na Mestaji i pored velike prednosti njegovog tima.

Remek delo SuperGaspa”, naslov je redakcijskog komentara u kome se odaje priznanje Gasperiniju da je kreirao ovaj tim Atalante, da je svaki igrač napredovao sa njim u prethodnim sezonama, da je Dea kolektiv koji praktikuje najdopadljiviji fudbal u Italiji i da je najbolja vizit karta Gasperinija zamena Zapata za Kaldaru pri rezultatu (4:1) za Atalantu.

„Haland – Juve, kakva priča!”, prepričava Tutosport neverovantu priču da je mladi Norvežanin bio ponuđen pre dve godine Juventusu, Interu i Romi i da su sva tri kluba odbila da ga uzmu, jer su smatrali da je cena od 3.800.000 evra preterana. Štaviše, kaže se da je skaut Rome koji je dobio zadatak da napiše izveštaj o Halandu napisao „dobar je, ali je malo lenj, potrebno je videti ga ponovo”. Takođe se prenosi da Haland ne krije da je njegov idol CR7: „Počeo sam da igram fudbal zbog Ronalda. Voleo bih da ga lično sretnemi kažem mu da je moj uzor”.

Iguain, Juve zabrinut. Cilj je da se oporavi za Lion”, izveštava list da Pipita ima problema sa leđima i da bi mogao da preskoči meč sa SPAL-om, jer želi pošto-poto da bude na raspolaganju za meč sa Lionom. Tutosport takođe svedoči da je Juve pustio 500 navijača da prisustvuju treningu Bjankonera kako bi poporavio odnose sa tifozerijom koja je zviždala timu na meču sa Brešom.

EvroInter. Eriksen i Sančez osvajaju Kontea”, ističe Tutosport da će dvojica igrača koji su stigli iz Premijer lige imati priliku da protiv Ludogoreca u Razgradu pokažu da su bili dobre investicije Intera u ovoj sezoni. List tvrdi da Inter ima sve neophodne rekvizite da osvoji Ligu Evrope i da u svojim redovima ima trojicu igrača koji su dizali pehar prestižnog evropskog takmičenja sa Atletiko Madridom, Mančester junajtedom i Čelsijem. Reč je o Godinu, Jangu i Mozesu.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara