Dragan Milosavljević (©ABA liga – Cibona / Ivana Dergez)
Dragan Milosavljević (©ABA liga – Cibona / Ivana Dergez)

Aranitović vukao Cibonu, ali nije mogao sam: Igokea obezbedila plej-of

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.03.24. | 22:58

Milosavljević, Jošilo i Nakić izneli najveći teret

Poznati su gotovo svi učesnici plej-ofa Jadranske lige. Crvenoj zvezdi, Partizan Mozzart Betu, Budućnosti, Cedeviti Olimpiji, Zadru i Megi večeras se priključila Igokea, pa tako ostaje samo još jedno slobodno mesto u doigravanju.

Igokea je ostvarila drugu uzastopnu pobedu, pošto je posle Krke dobila Cibonu kao gost rezultatom 77:70 (22:15, 14:22, 22:15, 19:18) i osigurala bar sedmo mesto na tabeli.

Izabrane vesti

Teoretski bi ekipa Vladimira Jovanovića molga i do petog mesta, ali je ta opcija na dugom štapu. Da bi se to dogodilo Mega ne sme da dobije Split kod kuće u nedelju, a onda Igokea treba da pobedi upravo tim Marka Baraća u poslednjem kolu na svom parketu. Realnije je da Igokea u doigravanje uđe sa šestog mesta, mada i za to treba da pobedi Megu, a da Zadar ne dobije Partizan Mozzart Bet.

Igokea je odigrala još jednu vrlo dobru utakmicu, nošena iskustvom Dragana Milosavljevića, energijom Marija Nakića i oštrim oko Marka Jošila. Gosti su imali kontrolu utakmice gotovo celim svojim tokom, mada je na parketu Doma Dražena Petrovića vladala rovovska borba sve do poslednje deonice u kojoj je timski kvalitet ipak isplivao na površinu.

Cibona se jednostavno ugasila posle 52:52 pred kraj treće četvrtine, Igokea je vezala 12 i maltene već tada rešila pitanje pobednika. Krenulo je od Milosavljevića, Jošila i Nakića, da bi se uvezali Džeki Karmajkl i Kosta Kondić koji je trojkom doneo velikih 12 razlike. Domaćin je uspeo da drži takmičarsku tenziju na visokom nivou i čak da se približi na tri zaostatka posle minijatura Krešimira Radovčića uz dva minuta na semaforu, ali dalje od toga nije mogao. Verovatno ključnu trojku pogodio je Marko Jeremić na 47 sekundi pre kraja i to je bilo to.

Nakić je utakmicu završio sa 16 poena i četiri skoka, Jošilo je uz 13 poena imao i pet uhvaćenih lopti, dok Kondić imao 13 poena, sedam uhvaćenih i četiri podeljene lopte. Milosavljević je dopisao 10 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Cibonu je po ko zna koji put ove sezone vukao Aleksandar Aranitović. Ali, nije mogao sam. Ubacio je 21 poen (8/13 iz igre, 3/5 za tri) uz četiri skoka, dok je Matej Bošnjak uz 15 poena imao i sedam skokova. Zagrebački sastav je svoju šansu za ple-of propustio, mada posle svega što se dešavalo u klubu od prošlog leta, dobro je što je opstanak obezbeđen.

ABA LIGA – 25. kolo

Četvrtak:

Zadar – FMP Železnik 72:75

/Božić 26 – Kuzmić 18/

Subota:

Krka – Cedevita Olimpija 92:78

/Stergar 17 – Kobs 16/

Mornar – Borac Mozzart 80:78

/Veders 25 - Tasić 19/

Cibona - Igokea 70:77

/Aranitović 21 – Nakić 16/

Nedelja:

18.00: (1,35) Mega (16,0) Split (3,50)

19.30: (2,55) Budućnost (14,5) Partizan Mozzart Bet (1,60)

Ponedeljak:

18.00: Crvena zvezda – Studentski Centar

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

CibonaIgokeaAleksandar AranitovićMario NakićMarko JošiloDragan Milosavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara