Osvrt na svet Joakima Leva: Okrenuti smo novcu, pohlepi…

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.03.20. | 09:37

Selektor Nemačke u dubokim mislima

Kako je nastao virus korona, možda zaista saznamo u nekom budućem vremenu, da li je stvoren u nekoj laboratoriji ili zaista na pijaci u Kini, kakva je bila prva teorija.

Ali na pitanje zašto je nastao virus, odnosno pošast koja je prodrmala čovečanstvo, odgovor ima selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev. Onaj čika kojeg često možemo videti kako zavlači ruku tamo gde joj nije mesto...

Izabrane vesti

Stav Joakima Leva je da je čovek sam kriv, odnosno, da je sam stvorio sve loše stvari koje mu se dešavaju u poslednje vreme.
Poslednjih nekoliko dana me motivisalo na duboko razmišljanje. Sve je, čini mi se, doživeo kolektivnu katarzu. Imam osećaj da se i priroda usprotivila ljudskom ponašanju, jer način na koji smo živeli i radili proteklih godina bio je neodrživ”, počeo je Lev.

I nastavio u istom duhu.
Bili smo okrenuti novcu, pohlepi, moći i što većem profitu. Uopšte nas nisu zanimali glad u svetu, prirodne katastrofe. Sada smo suočeni s nečim što pogađa baš sve, napokon smo shvatili šta je zapravo važno u životu”, podvukao je selektor Nemačke.

Kada su fudbalske teme u pitanju, Lev je podržao odluku UEFA da odloži Evropsko prvenstvo, jer je trenutno borba za ljudske živote najvažnija.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara