Danilo Anđušić (Star sport)
Danilo Anđušić (Star sport)

Anđušić u Partizanu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.22. | 23:40

Reprezentativni bek se vraća u crno-beli tabor

Prvo pojačanje Partizana za narednu sezonu biće Danilo Anđušić! On je večeras potpisao ugovor sa crno-belima, saznaje Mozzart sport.

Reprezentativni bek se vraća u Partizan pošto mu je istekao ugovor sa Monakom.

Izabrane vesti

Anđušiću će ovo biti treći mandat u Partizanu. Crno-beli dres je nosio u sezoni 2011/12 kada je došao iz Hemofarma. Potom je i 2015. godine nekoliko meseci bio član crno-belih. Tada mu je obećana bitna uloga u timu ali mahom nije igrao zbog čega je ubrzo napustio klub. Sada mu se pruža prilika da ispravi nepravdu i da ostavi dubok trag u dresu voljenog kluba.

Anđušić je prvo iskustvo u Evropi imao u italijanskom Virtusu, potom igrao za Valjadolid i Bilbao u Španiji pre nego što je započeo taj drugi mandat u Humskoj. Posle drugog odlaska iz Partizana je strpljivo gradio karijeru u inostranstvu. Igrao je za poljski Anvil, ruske Parmu i Uniks da bi se potom vratio u ABA ligu i obukao dres Igokee.

Francuska je bila obećana zemlja u karijeri Danila Anđušića. Blistao je u Burgu i zaslužio transfer u evroligaški tim Monaka. Izabrao je ponudu Kneževa među brojnim drugima, mahom zbog trenera Zvezdana Mitrovića ali je potom došlo do smene na klupi francuskog kluba. Dolaskom Saše Obradovića u Monako mu se minutaža smanjivala i na kraju sezone nije imao bitnu ulogu.

Bilo je jasno da neće ostati u Monaku posle isteka ugovora i nije mnogo razmišljao kada je stigao poziv crno-belih. Poznat je kao veliki navijač Partizana, među prvima je javno čestitao crno-belima povratak u Evroligu i sudbina ga je opet spojila sa voljenim klubom.

Anđušić će biti opcija više za tim Željka Obradovića na šuterskim pozicijama posle odlaska Dalasa Mura. Iako nisu ista pozicija, šut im je glavna karakteristika. Ovoga puta se u Humsku vraća kao igrač sa iskustvom i treba očekivati da bude jedna od glavnih opcija u napadu i da uzima bitne šuteve.


tagovi

Danilo Anđušić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara