""
""

Angola je prava nepoznanica, ali biće dobar „zalogaj“ za gladne Orlove

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.16. | 11:15

Srbija igra za overu prve pozicije na tabeli i gotovo izvesno ide na Češku u polufinalu

"Veoma smo motivisani, koncentrisani, željni da iskoristimo ovu šansu, istorijska je. Idemo dalje", bile su reči selektora Aleksandra Đorđevića pred nastavak takmičenja u kvalifikacijama za Olimpijske igre i duel sa Angolom (18.00, RTS, Sportklub).

Izabrane vesti

„Putovanje u nepoznato“, kako je okarakterisan meč sa jednim od najdominantnijih timova afričkog kontinenta, trebalo bi da posluži kao dobra priprema za najvažnije duele koji Srbiju čekaju na putu do Rija. Orlovi žele da overe prvu poziciju na tabeli u dobroj atmosferi i punoj Kombank areni i tako gotovo izvesno zakažu duel sa Češkom u polufinalu.

Angola nije se beogradskoj publici predstavila na najbolji način, pošto je deklasirana od Portorika u prvoj utakmici. Mada rezultat ne govori tako (91:81), činjenica je da su Pirati s Kariba na startu poslednje četvrtine imali čak i 30 poena viška, a veliki pad razlike usledio je kada je selektor Portorika Edi Kastijano odlučio da podeli minutažu ravnomerno, što su igrači Angole iskoristili da iz susreta izađu čistog obraza. 

Orlovi su u dobrom raspoloženju odradili popodnevni trening u dvorani "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, a iako nisu znali da kažu nešto više o narednom protivniku, kolektivno su napomenuli da su jako motivisani da se pokažu u najboljem svetlu pred publikom.
"Ne znam stvarno. Velika su nepoznanica. Nisu odigrali mnogo utakmica, nema snimaka ni statistika, ali bićemo spremni. Verujem da su, kao i svaka afrička ekipa, fizički mnogo jaki. Nije da ih ne poštujemo, nego stvarno nemamo podataka. Za sad", rekao je Nikola Kalinić.

Ne krio krilni košarkaš Srbije zadovoljstvo zbog izvojevane pobede u duelu sa Portorikom.
"Dobro je da smo pobedom počeli turnir. Sada imamo još tri pobede do ostvarenja cilja koji smo zacrtali još od polufinala Evrobasketa prošle godine i do ostvarenja sna. Sada ćemo svi zajedno gledati Angolu protiv Portorika, a onda je analizirati i utakmicu dočekati spremni", napominje Kalinić

Mada je Srbija protiv Portorika u nekoliko navrata imala i po 20 poena prednosti, konačni rezultat (87:81) naveo je igrače da izvuku pouke i porade na podizanju kvaliteta igre u odbrani. Uostalom, meč sa Angolom biće savršena prilika za selektora Đorđevića da dodatno ojača konekciju među svim linijama tima, jer će gotovo izvesno u petak doći rival znatno većeg kvaliteta. 

Angola jeste novo iskušenje za Srbiju. Ekipa ima dosta atleta, ali roster je sastavljen od igrača koji igraju na afričkom kontinentu. Na papiru, Orlovi bi trebalo da imaju lakši posao nego sa Portorikom. Ali, nijednog rivala ne treba potceniti...

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Srbijakvalifikacije za Olimpijske igrekošarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija Angole

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara