©Star Sport
©Star Sport

Andrija Gavrilović drugi put u Unikahi

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.08.24. | 16:08

Pomoćnik Ibona Navara

Srpski trener Andija Gavrilović, koji je ime izgradio kao pomoćnik u brojnim evropskim klubovima, postao je deo stručnog štraba španske Unikahe. On je izbor Ibona Navara, koji je od februara 2022. godine u klubu.

Gavriloviću je ovo drugi put da radi u Malagi. Prethodni put je bio između 2006. i 2008. godine, kada je sarađivao sa Serđom Skariolom i došao do Fajnal fora Evrolige 2007. godine.

Izabrane vesti

Karijeru je započeo u mlađim kategorijama Crvene zvezde, a potom je usledila serija poslova u ulozi pomoćnika - Unikaha, Uniks, Himki, pa Crvena zvezda. Krajem 2019. godine, nakon odlaska Milana Tomića, bio je u ulozi privremenog šefa struke crno-belih.

Poslednji klub u kom je radio bio je Virtus, gde je ponovo sarađivao sa Skariolom.

"S Ibonom sam mnogo pričao u poslednje vreme. Poznajem ga dugi niz godina, od kada je bio pomoćnik u Baskoniji. Posao koji radi ovde u Unikahi je veoma uspešan. Prethodni put budžet Unikahe je bio bliži timovima iz vrha, a borili smo se sa Barselonom, Real Madridom, Baskonijom... Кada sam stigao, oni su bili šampioni i osvajači Кupa kralja. Poslednjih godina bili komplikovaniji izazovi jer mi se čini da je veća razlika u odnosu na timove iz vrh", rekao je Gavrilović.

Prošlu sezonu Unikaha je završila na trećem mestu ACB lige i osvojila FIBA Ligu šampiona.




tagovi

Andrija GavrilovićUnikaha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara