(©Budućnost VOLI/Filip Roganović)
(©Budućnost VOLI/Filip Roganović)

Analiza suđenja meča u Podgorici: Sporan samo nedosuđeni faul Plavšića

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.10.24. | 20:08

„Sudija Hadžić, koji je stajao ispod obruča je u tom momentu podigao ruku bez zvižduka, a onda je odmah potom spustio“, piše u saopštenju

Lete saopštenja na relaciji Budućnost – Sudijska organizacija ABA lige posle utakmice Podgoričana sa Crvenom zvezdom u „Morači“ (73:75).

U utakmici koja je imala buran tok, koja je prekidana zbog ispada navijača, a koja je imala i dramatičan finiš, iz Budućnosti tvrde da su – oštećeni.

Izabrane vesti

Večeras je stigla konačna ocena ABA lige nakon sudijske ekspertize, a u kojoj se ističe samo jedna bitna situacija u kojoj je sudija Denis Hadžić napravio grešku, zbog koje je dobio slabu ocenu.

U saopštenju ABA lige stoji:

„Na osnovu sudijske ekspertize utvrđeno je da je suđenje u prvom poluvremenu bilo na izvanrednim nivou sa svega nekoliko pogrešnih odluka, koje nisu uticale na ritam utakmice, niti je bilo ikakvih reakcija učesnika meča na njih.

Suđenje se u drugom poluvremenu nastavilo u istom ritmu i sa istim kvalitetom sve do nesrećnog trenutka kada se povredio igrač Crvene zvezde Bolomboj. Posle toga zvaničnik kluba je isključen, utakmica je prekinuta zbog uvreda od strane gledalaca i deo tribina je morao da bude isključen.

Ovi događaji su pokvarili ritam utakmice, kao i odličan posao koji su arbitri odradili do tog momenta. Naravno, to ne može da bude izgovor za sudijski tim za nekoliko pogrešnih odluka koje su donete u nastavku utakmice.

Sve odluke koje su donete ili su morale da budu donete su utvrđene. Nažalost, situacija koja se izdvojila je kada nije dosuđen prekršaj kod šuta na 3:27 pre kraja utakmice. Tada je igrač Crvene zvezde Plavšić napravio faul na igraču Budućnosti Omiću. Sudija Hadžić, koji je stajao ispod obruča je u tom momentu podigao ruku bez zvižduka, a onda je odmah potom spustio. Takva odluka je apsolutno ispod potrebnih standarda ABA takmičenja. Zbog toga je sudija Hadžić dobio ispod prosečnu ocenu, koja aktivira neke stavove iz Pravilnika o postupcima sudijske komisije.

Akcija koja takođe zahteva dodatno pojašnjenje je poslednji napad Budućnosti, kada je Rajt krenuo u prodor ka košu. Činjenica da nikakva odluka sudija nije doneta je bila ispravna, jer igrač Crvene zvezde Geidraitis, koji je skočio u svom cilindru, igrao je odbranu u skladu sa granicama koje su dozvoljene po pravilima FIBA“, stoji u saopštenju sudijske komisije.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK Budućnost PodgoricaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara