Amerikanac posle 19 godina MVP Evrolige

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.05.24. | 13:12

Najbolji igrač Monaka je najkorisniji igrač Evrolige

Košarkaš Monaka Majk Džejms proglašen je za najkorisnijeg igrača regularnog dela Evrolige za sezonu 2023/24, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu takmičenja.

Amerikancu je ovo prva MVP nagrada u elitnom košarkaškom takmičenju. Najbolji strelac u istoriji Evrolige je u prethodnoj sezoni odigrao svaku utakmicu za klub iz Monaka.

Izabrane vesti

Džejms je predvodio Monako do rekordnog broja pobeda u Evroligi ove sezone - 23/11 u kojoj je ekipa, treći put uzastopno, stigla do plej-ofa. On je postao prvi Amerikanac koji je dobio MVP trofej još od Entonija Parkera koji je prestižnu nagradu dobijao 2005. i 2006. igrajući za Makabi iz Tel Aviva.

U 39 utakmica ove sezone Džejms samo u jednoj nije imao dvocifreni broj poena, a drugi je strelac takmičenja uz prosek od 17,9 poena po utakmici. Imao je šut za tri poena 37,2 odsto, uz četiri skoka i sedam asistencija po utakmici i indeks od 19.4 poena, što je treći najveći indeks među igračima ove sezone, navodi se na sajtu takmičenja.

Džejms je ove sezone postao i najbolji strelac u istoriji Evrolige, što mu je pošlo za rukom u utakmici na domaćem terenu protiv Crvene zvezde.

On je tokom karijere u Evroligi igrao za Baskoniju, Panatinaikos, Milano i CSKA iz Moskve, pre nego što je prešao u Monako.

U sezoni 2018/2019 dobio je trofej za najboljeg strelca Evrolige, a četiri puta bio je u najboljem timu takmičenja.



tagovi

Majk Džejms

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara