(©AFP)
(©AFP)

Ameri slavili uz nonšalanciju; Bivši centar Partizana jedini uz Gidija pokazao zube

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.07.24. | 20:07

Drim tim u prvom pripremnom meču u Abu Dabiju pobedio Australiju sa 98:92. U sredu od 18.00 igraju sa Srbijom koja sutra ide na Kengure

Sigurno da košarkaši SAD-a još nisu na 100 odsto svojih kapaciteta, međutim i trenutna forma, na samo 13 dana do prve utakmice na Olimpijskim igrama izgleda i više nego impresivno. Drim tim je u prijateljskom meču odigranom u Abu Dabiju protiv izuzetno kvalitetne selekcije Australije u većem delu meča bio zastrašujuć, a na kraju se dosta pomučio da bi došao do trijumfa 98:92 (32:21, 21:16, 23:24, 22:31)

Dozvolio je protivniku da sa sigurnih 20 razlike u poslednjem kvartalu priđe na samo šest poena zaostatka, ali kad god je trebalo odigravali su dobru odbranu ili bili precizni sa linije za tri poena.

Izabrane vesti

Mnogo su toga iz ovog dvoboja mogli da vide košarkaši Srbije koji će u sredu od 18.00 odmeriti snage na istom mestu upravo sa četvorostrukim uzastopnim olimpijskim šampionom pre nego što 28. jula protiv njih otvore grupnu fazu u Lilu.

Sa nakrcanim rosterima NBA zvezda, nije ovaj meč mogao da bude ništa drugo do spektakularan. Baš po meri gledateljstva u Emiratima koje žudi za takvim sadržajem. Nije ni čudo što su baš ova dva tima, uz našu selekciju, pozvani u goste.

Pune tribine "Etihad arene" mogle su da u prvoj deonici uživaju u atraktivnim potezima sa obe strane. Lebron Džejms je spakovao dve brze trojke na startu, dok je na drugoj strani briljirao bivši centar Partizana Džok Lendejl.

Posle početnih odmeravanja snage, Amerikanci su se sredinom kvartala odvojili preko odličnog šuta spolja, a prvu deonicu su okončali sa plusom od 11 poena (32:21).

Onaj koji je definitivno najzaslužniji za stvorenu razliku je bio Entoni Edvards koji je postigao 11 od prvih 19 poena svog tima. Rekao je mladi as Minesote nedavno da sebe vidi kao prvu opciju u ovom timu i pored svih zvezdi koji se nalaze u njemu. Mnogi su se iščudili takvoj izjavi, međutim barem prema onome što zasada prikazuje, deluje da ono nije bilo samo egomanijačko trabunjanje, već da tako nešto ima i te kako utvrđenje.

Izabranici Stiva Kera su nastavili u još žešćem ritmu u drugom kvartalu. Neverovatno je koliko pojedinačnog kvaliteta leži u njihovom timu, koliko se svi otimaju za loptu, ali svejedno deluju toliko ubedljivo. Da ne kažemo nedodirljivo.

Rastrčali su se gotovo svi koji su dobili minute, i polagano mleli rivala. Kari trica, Embid koš i faul, Lebron kontra, Dejvis poludistanca, Adebajo zakucavanje. Svega je bilo u repertoaru, dok su Kenguri, kao i publika, ostali raširenih vilica u divljenju prema "timu snova". I tako do kraja prvog poluvremena uspeli da postignu 37 poena, a da prime čak 53.

Nastavak meča je doneo nešto mirniju igru. Spustili su Ameri gas, ali nisu dozvolili Kengurima da ni na sekund pomisle na preokret.

Svi sem tek pristiglog Derika Vajta i još uvek rovitog Kevina Durenta su dobili priliku da se istaknu. Nijedan igrač nije ostao bez poena, pa čak ni u celom meču najmanje primetan Tajris Halibarton koji je sa dve trojke u poslednja dva minuta stavio tačku na duel.

Najefikasniji je bio Entoni Dejvis sa 17 poena i 14 skokova, a potom Devin Buker sa 16 i Entoni Edvards koji je brojao do 14 poena. Po deset poena su ubacili Lebron Džejms, Bem Adebajo, Džoel Embid.

Kod Australijanaca se istakao nekadašnji miljenik Partizana Džok Lendejl koji je koketirao sa tripl-dablom - 20 poena, sedam skokova i šest asistencija, dok je Džoš Gidi uz 17 poena imao i osam uhvaćenih lopti uz šest uspešnih dodavanja. Dajson Denijels je upisao 14 poena.


tagovi

Abu Dabikošarkaška reprezentacija Australijekošarkaška reprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara