(Reuters)
(Reuters)

Ameri se zagrevali za nas: Brazilce isprašili sa 35 razlike

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.08.24. | 23:13

Četvorostruki uzastopni olimpijski šampion prošao u polufinale pobedom nad južnoameričkom selekcijom rezultatom 122:87

Košarkaši Srbije će u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu udariti na selekciju Sjedinjenih Američkih Država. Koliko god nesportski to zvučalo, znali smo svi i pre početka poslednjeg četvrtfinalnog meča između Drim tima i Brazila da će naši momci u četvrtak za ulazak u finale udariti na četvorostrukog olimpijskog šampiona. Branilac trona je bez po muke izašao na kraj sa južnoameričkom selekcijom savladavši je rezultatom 122:87 (33:21, 30:15, 31:35, 28:16).

Najefikasniji u pobedničkom sastavu su bili Devin Buker sa 18 poena, Entoni Edvards koji je ubacio jedna manje i Džoel Embid sa 14 poena i sedam skokova, dok se kod poraženih istakao Partizanov Bruno Kaboklo sa 30 poena i šest uhvaćenih lopti. Dvocifren je bio još samo Đorđino De Paula sa 15 poena.

Izabrane vesti

Lebron Džejms je imao 12 i devet asistencija, Entoni Dejvis 13 uz osam skokova, a dvocifren je i Kevin Durent sa 11.

Rutiniranje posla je duel sa Selesaom bio za izabranike Stiva Kera. Ni na milisekund se nije postavljalo pitanje u njihovu pobedu, samo je trebalo da se vidi do koliko će da ide razlika. U prvoj četvrtini je maksimalno išla na plus 16, da bi na velikom odmoru suficit iznosio čak 27 poena - 63:36!

I sve su to Ameri postigli u brzini koja je daleko od njihove maksimalne. Što posebno može da zabrinjava pred zajednički okršaj. Videli smo svojim očima dobro u meču grupne faze koliko su moćni. Ne treba da mislimo da će biti iole drugačiji ni u narednom obračunu.

Ne može se Brazilci bilo šta spotičati. Igrali su koliko su mogli, odnosno koliko im je protivnik dao. A dao im je malo. Vrlo malo.

Embid je dominirao na samom startu sa tri pogođene trojke, Džejms se toliko poigravao u nastavku, dok je od povratka iz svlačionice Buker bio kao na šuterskom treningu, redom smeštajući trojke u protivnički koš. Čak je Durent ušao prvi put u igru polovinom trećeg kvartala da se malo i on rastrči. Šta mu teško.

Drugi deo utakmice je više ličio na egzibiciju. Nalik na NBA meč u regularnom delu sezone. Nit odbrane, nit previše zamaranja, a nit tajmautova. U laganom ritmu su i jedni i drugi priveli meč kraju. Načas je bilo i dosadno, ali za prve favorite za zlato i te kako korisno.

KOŠARKA - OLIMPIJSKE IGRE

Četvrtfinale, utorak:

Nemačka – Grčka 76:63

/Vagner 18 - Adetokunbo 22/

Srbija – Australija 95:90 posle produžetka

/Jokić 21, 14sk, 9as – Mils 26, Gidi 25/

Francuska - Kanada 82:73

/Jabusele 22 - Gildžes Aleksander 27/

Brazil - SAD 87:122

/Kaboklo 30 - Buker 18/



tagovi

košarkaška reprezentacija SADkošarkaška reprezentacija BrazilaPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara