Alerik Frimen u dresu Asvela (Foto: AFP)
Alerik Frimen u dresu Asvela (Foto: AFP)

Alerik Frimen na pragu moskovskog CSKA

Vreme čitanja: 1min | ned. 30.01.22. | 12:41

Predsednik kluba Andrej Vatutin nedavno najavio da je timu potrebno pojačanje u spoljnoj liniji, želja će mu kako stoje stvari uskoro biti ispunjena

Prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta, košarkaš turske Burse Alerik Friman i moskovski CSKA su blizu dogovora. Armejci već neko vreme traže pojačanje za spoljnu liniju, što je nedavno potvrdio i predsednik kluba Andrej Vatutin, a rešenje je po svemu sudeći pronađeno u bivšem igraču francuskog Asvela.

Frimen je profesionalnu karijeru otpočeo u Mađarskoj (Alba Fehervar), a dobrim igrama u prvom mandatu u dresu Burse, ali i kineskog Šenžena skrenuo je pažnju tima iz Vilerbana. Nije se najbolje snašao u Asvelu (7,4 poena po meču), pa se minulog leta vratio u Bursu.

Izabrane vesti

Ima iza sebe odličnu sezonu u dresu ekipe Dušana Alimpijevića, sa 19,6 poena po meču je četvrti strelac Evrokupa, a odličan je i u turskoj Superligi sa prosekom od 20,6 poena po nastupu. Dobrim igrama skrenuo je i pažnju Moskovljana, koji su nadomak potpisivanja saradnje sa 27-godišnjim bekom iz SAD.

Prvi čovek Armejaca je nedavno istakao da je ekipi Dimitrisa Itudisa potreban plejmejker, pa je kako stoje stvari izbor pao na Frimena.

"Svima je jasno da je CSKA i dalje neophodan plejmejker koji može da postiže poene i stvara za saigrače. Moramo da ga pronađemo", istakao je Vatutin.


tagovi

EvroligaCSKA MoskvaKK CSKA Moskva

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara