Aleksej Pokuševski (©Starsport)
Aleksej Pokuševski (©Starsport)

Aleksej Pokuševski tri godine u Partizan Mozzart Betu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.08.24. | 18:33

Srpsko krilo potpisalo za crno-bele

Sve prepreke su otkonjene, više ih nema, Aleksej Pokuševski je, prema saznanjima Mozzart Sporta, potpisao trogodišnji ugovor sa Partizan Mozzart Betom!

Crno-beli su čekali, bili uporni i – dočekali. Još na početku priprema krenuli su u lov na Alekseja Pokuševskog, uspostavili su prvi kontakt, međutim, krilni košarkaš je prelomio tek prethodnih dana i odlučio da je Partizan Mozzart Bet pravi klub za njegov dalji razvoj.

Izabrane vesti

Nije nikakva tajna da je srpski reprezentativac vagao, da mu je želja bila da produži boravak u NBA, ali ponuda iz najjače košarkaške lige sveta nije stigla. Ili bar ne onakva kakvu je priželjkivao. Stoga je prihvatio poziv Željka Obradovića i u narednim sezonama će imati priliku da sarađuje sa jednim do najboljih trenera sa obe strane Atlantika.

Aleksej Pokuševski je iz Olimpijakosa prešao u Oklahomu, četiri godine igrao je u NBA ligi, a poslednja stanica bila mu je Šarlot. Povrede su mu usporile karijeru, igrao je dobro na mahove, nije dosegao visine koje su mu projektovane. Činilo se da bi Hornetsi mogli da budu prava sredina za njega, godilo mu je što deli svlačionicu sa Vasilijem Micićem, međutim, procena ljudi u klubu bila je da im neće ponuditi ono što očekuju.

Dobio je otkaz u Šarlotu, Partizan Mozzart Bet je tokom leta izvršio pritisak na krilo, koje je bilo na širem spisku selektora Svetislava Pešića za Olimpijske igre u Parizu, i uspeli su crno-beli da ga uvere da dođe u klub iz Humske.


tagovi

Aleksej PokuševskiKK PartizanKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara