Aleksej Nikolić (©MN Press)
Aleksej Nikolić (©MN Press)

Aleksej Nikolić pojačao Cedevitu Olimpiju

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.06.24. | 17:09

Slovenački reprezentativac u Ljubljanu stiže iz redova francuskog Šalona

Prvo pojačanje Cedevite Olimpije za narednu sezonu je Aleksej Nikolić. Slovenački reprezentativac potpisao je ugovor sa "zmajčekima" za sezonu 2024/25, a u Ljubljanu stiže iz redova francuskog Šalona gde je prosečno beležio 12,8 poena, 5,5 asistencija i tri skoka po utakmici.

"Radujem se povratku u Sloveniju nakon više od decenije igranja u inostranstvu, a istovremeno ću prvi put igrati za slovenački klub na seniorskom nivou", naveo je Nikolić u saopštenju za javnost.

Izabrane vesti

Iskusni plejmejker će tako ponovo igrati u Evrokupu pošto je u istom takmičenju nastupao za italijansku Brešu i beogradski Partizan. Dodatno iskustvo u evropskim klupskim takmičenjima uključuje i igranje u Evroligi kao član Bamberga i košarkaškoj Ligi šampiona kao deo San Pablo Burgosa i Dinamo Sasarija..

Redovni je član seniorske reprezentacije Slovenije tokom većeg dela prošle decenije. Učestvovao je u osvajanju Evrobasketa 2017. godine, a takođe je nastupao na Svetskim prvenstvima 2014. i 2023, kao i šampionatu Evrope 2022.

Aleksej Nikolić je igrač kojeg poznajem već duže vreme. On je domaći igrač, reprezentativac Slovenije, sjajan momak, što je najvažnije“, istakao je Zvezdan Mitrović, novi trener Cedevite Olimpije.


tagovi

Cedevita OlimpijaAleksej NikolićABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara