Danilo Anđušić (© MN Press)
Danilo Anđušić (© MN Press)

Alba mrcvarila sve u Areni, Anđušić i Avramović srušili berlinski zid

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.11.23. | 22:46

Partizan Mozzart Bet je dođao do četvrte pobede u Evroligi tako što je nadigrao Albu iz Berlina rezulattom 89:74

Nije bilo lepo za oko, nije bilo ni lako, ali na kraju samo će se pamtiti pobeda Partizana protiv Albe u 9. kolu Evrolige. Ništa sa ove utakmice se neće prepričavati osim trijumfa, ni atmosfera nije bila za pamćenje, većina igrača nije uspela da zablista, ali na kraju Partizan Mozzart Bet je stegao odbranu u prvom momentu, ključne koševe su pogodili Danilo Anđušić i Aleksa Avramović kojima su odvojili crno-belu ekipu na dvocifrenu prednost koja je bila dovoljna da se upiše četvrta pobeda ove sezone u elitnom takmičenju rezultatom 89:74

Alba je mrcvarila i igrače i navijače Partizana više od 20 minuta, tek kada je ekipa Željka Obradovića zaigrala snažniju odbranu i sprečila ofanzivni skok Nemaca je pokazala pravo lice. Anđušić i Avramović su pogodili najbitnije šuteve, mnogo je pomogao Ledej, ali i Naneli i Kabloko početkom četvrtke četvrtine kada je otpor gostiju konačno bio slomljen. Uostalom, meč protiv poslednjeplasirane ekipa na svom terenu ne sme da se izgubi. Uspeli su taj cilj crno-beli da ispune i dođu do učinka 4-5 u Evroligi, dok je predstavnik Nemačke pao na 1-8.

Izabrane vesti

Najefikasniji bio je Aleksa Avraović sa 20 poena, Danilo Anđušić je dodao 16, Zek Ledej 14, kao i Džejms Naneli. Kod gostiju ubedljivo najbolji bio je Johanes Timan sa 21 poenom.

Evidentan je bio plan da se preko Kaminskog napadne Alba i to je bilo uspešno, ali samo u uvodnim minutima. Amerikanac jeste dao sedam poena, doneo prednost 12:8, međutim sve posle toga je bilo u znaku gostiju barem do ulaska Alekse Avramovića na parket. Alba se oslobodila početnog pritiska i serijom 8:2 došla sasvim solidnih šest poena prednosti, ali nalet kluba iz Berlina je zaustavio već pomenuti Avramović.

Uspeo je plejmejker crno-beli da unese energiju i pokrene ostatak tima, pre svega Anđušića koji je pogodio za prednost (21:20). Međutim problem je bio što crno-beli nikako nisu mogli više od tri dobra poteza da povežu. Zato je razlika išla svega do šest poena prednosti, Alba se uvek vraćala... Pre svega zahvaljujući skoku u napadu što je izuzetno nerviralo Obradovića koji je u jednom momentu ušao na cetar igrališta kritikujući igrače.

Ništa bolje nije bilo ni na startu drugog poluvremena. Partizan je gubio lopte u seriji... Čula se i frustracija publike u pojedinim momentima, posebno kada je Alba povela. Nije bilo lako gledati ovu deonicu, niko na parketu nije uspevao ništa da pogodi, postalo je jasno da će odbrane prelomiti i to je na svu sreću Partizan prvi shvatio. Zaključao je prilaze košu, iskontrolisao skok i odmah prodisao u napadu. Pamtiće se tri trojke, Anđušića, Ledeja i Doužera. One su najzad donele dvocifrenu prednost (62:52).

--- Evroliga, 9. kolo ---

PARTIZAN MOZZART BET - ALBA BERLIN 89:74

(18:20, 25:20, 22:15, 24:19)

Beogradska arena, Novi Beograd.

Sudije: Emilio Perez, Jakub Zamojski, Maksim Buber.

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević -, Ledej 14 (4sk, 3as), Drezgić -, Avramović 20 (7/14 iz igre, 1/7 za tri), Jaramaz -, Naneli 14 (6as), Trifunović 2, Anđušić 16 (4/7 za tri), Doužer 5 (4sk, 4as, 1uk), Ponitka 2, Kaminski 9, Kaboklo 7, (5sk).

ALBA BERLIN: Braun 8 (3sk, 4as, 2uk), Proćida 3, Vecel 3, Delou - (8as), Matisek -, Šnajder 12, Tomas 2, Nikić -, Samar 4, Olinde 10, Kumađe 8 (11sk), Timan 21.

-------------------------------

Ispostaviće se da je to bilo dovoljno za večeras. Nije bilo dramo kao na nekim prethodnim utakmica. Zadržali su crno-beli koncentraciju, Anđušić je još jednom pogodio vrlo bitan šut, kao i Ledej i svi u Štark Areni su mogli da odahnu.

Ipak, nema opuštanja za šampiona ABA lige. Slede dva vrlo teška gostovanja. Prvo u regionalnom takmičenju gde ih u ponedeljak čeka Cedevita Olimpija, potom se ide u Istanbul na noge Efesu.

EVROLIGA - 9. KOLO

Četvrtak

Makabi - Fenerbahče 78:73

/Braun 18 - Biberović, Vilbekin 18/

Olimpijakos - Crvena zvezda 88:83

/Piters 28 - Nedović 26/

Milano - Anadolu Efes 92:76

/Šilds 18 - Klajburn 18/

Real Madrid - Monako 91:73

/Musa 21 - Motiejunas 14/

Petak

Žalgiris - Bajern 74:73

/Šmits 16 - Ibaka 20/

Asvel - Baskonija 81:88

/Skot 22 – Hauard 35/

Panatinaikos - Virtus Bolonja 90:76

/Mitoglu 24 – Belineli 20/

Barselona - Valensija Barselona 74:70

/Veseli 17 – Džons 15/

Partizan Mozzart Bet - Alba 89:74

/Avramović 20 – Timan 21/



tagovi

KK PartizanEvroligaKK Alba

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara