Komentari na vest

Ako su ovo nagrade, nešto debelo ne valja: Partizanu od Evrolige 350.000 evra, Zvezdi ništa

R

Realni Arth

pre 23 dana

A da neko pita ozbiljno, zasto je to tako? Gde je interes kluba da osvoji ovu maltene pivatnu ligu, ako nema nikakvog finansijskog interesa. Znaci unapred izgubljene pare, ko ovde dobija? Pa izgleda par ovih vlasnika sto su glavni igraci EL. Sve je jasno, zato oni ne dele vajld kard Partizanu posebno, a isto i Zvezdi, jer oni ocu samo zagarontave pare, boli njih uvo ko ce da je osvoji, zapravo imaju par timova koji ce da vrte u krug kao Real, Barcelona, Efes, Fener, Oly, Pao, Makabi .... i na kraju i Zvezda i Partizan kao najsiromasniji klubovi, znaci sanse za nesto ozbiljno da se uradu su svedene na minimum, uz to ogromna potrosnja a nista za uzvrat, zaista ne razumem zasto toliki interes za EL, kad ti unapred znas da ces na kraju biti u debelom minusu, pa cak i da osvojis EL!!!! Ovo je u suprotnosti sa svakom zdravom logikom, i zaista ne znam zasto nema reakcije. Razumeo bih ovo kad na kraju svake sezone Zvezda i Partizan prodaju po dva tri igraca na neku dobru scenu i sa tim parama mogu komotno da pokrivaju svoje troskove, da ne pricamo o pojacanjima, tipa Panter, Ledej, Naneli, Kampaco, Lojd, Beron, .... itd. ko moze to da pokrije finansijski, pa to je i za drzavu veliki teret, a ne za Zvezdu i Partizan koji nisu u stanju da sami finansijski opstaju. Pozdrav!
h

hahahaaa ao kakvo

pre 24 dana

takmicenje ..i ovo prestiz ? Sirotilja teska
M

Micura

pre 24 dana

Turisticka agencija Crvena Zvezda....EL 16/18.......LS 32/32... .putujte sa nama po sv
S

Sale Kg

pre 24 dana

Osvajač svega u univerzumu partizan, LŠ 0/0 u poslednjih 15 godina jer nije ni učestvaovao, takodje 0/0 i u EL do pre 2. godine jer nije ni učestvovao, u domaćim takmičenjima 1 trofej u košarci i 3 u fudbalu za 10 godina. Cipiripi kup u košarci i skor 1-9 u prvoj fazi takmičenja, kao i top 17 istog takmičenja sa milionskim pojačanjima i žocom na čelu bolje i da ne spominjem, kao ni 6 komada od dece Nederlanda u kvalifikacijama, ponavljam kvalifikacijama za Kup Slavice Ćukteraš.
m

metalika moj dobar

pre 24 dana

sta ce FMP-u bilo sta od EL ...njih drzava puni vec 10 godina a oni vracaju 16-tim mestom svake godine
R

Risto Kostunac

pre 24 dana

Man City npr. prosle sezone kao sampion Evrope od uefa zaradio oko 130 miliona evra. Pametnom dosta.
i

isto mu dodje

pre 24 dana

sta je to za mancester ? pa samo haland kosta 100 miliona
G

GostNezvani

pre 24 dana

Ni Liga šampiona u fudbalu ne pokriva sve troškove učesnicima, ali je biznis drugačije razvijen, kroz tv prava, prodaju kluoskih artikala, promociju igrača i prodaju, sponzorske ugovore zbog veće vidljivosti. A takva nam je privreda i tržište da nismo zanimljivi velikim firmama, a nemamo svoje.
N

News

pre 24 dana

Posle kazu da im drzava ne pomaze Zvezdi dala 11 a Partizanu 12 miliona evra ove godine.
G

Gostpoipoi

pre 24 dana

Gledajte sa vedrije strane, EL ce da pokrije jednu mesecnu Panterovu platu 🤣
G

Gost1234

pre 24 dana

Trecerazredni sport u Evropi!!!
Z

Zegisano

pre 24 dana

Pre par dana gosn Covic je u emisiji kod Kalinica i Popa izjavio sledece: "Cz je prosle god od drzave dobila 11m, a od juna do marta ove godine 4,6m". Kaze do marta, znaci bice jos. Zasto bi se iz CZ lozili na f8 kad imaju stabilne izvore finansiranja.
B

Budaj

pre 24 dana

Kad su kosarkasi znali sa parama?

Bojan Urosevic

pre 24 dana

Znači više se isplati igrati FIBA Ligu Šampiona svaki učesnik dobija 500 000 evra i još 500 000 ako prodje u 1/4 finale a osvajač još 1 milion.
U

Uhb

pre 24 dana

Pa Zvezda ce vise zaraditi od prodaje vecerasnje utakmice nego kkp drzavni projekat.
p

podesen

pre 24 dana

Vi Efes 3 na 5 ne bi dobili,vi da nesto prodate,da se igra EL jos 5 kola Asvel bi vas presao.
i

igokea top 12

pre 24 dana

Jel zna neko, A jel EL daje kakav trofejcic ili peharcic pa makar i onaj mali deciji za osvojeno fantasticno Top 12 mesto ove sezone,pitam za druga limara jer mi mnogo tuzan ovih dana🤣
N

Nenad N.

pre 24 dana

Ne znam za 12. ali za 16.mesto daju sigurno.😂😂😂
S

Sever uz Efes

pre 24 dana

SVIM SRCEM UZ EFES DO POBEDE!👍
D

DejanOvicqA

pre 24 dana

Pa zato su i državni projekti; kakvi navijači, ljubav, avangarda ( od tolike avangarde dopusti su da im propadne VK Partizan ). Dok su na budžetu, napredni i mirni biće i deo ovog besmislenog takmičenja, kad država odlici da zavrne slavinu postace kao i VK. Ps. Da je samo 1% od ovih napaljenika sa kosarke otisao na jednu utakmicu VK taj klub bi danas bio ziv.
N

Nistočno

pre 24 dana

Koliko je samo ovo TAČNO. Ja ne znam niti jedan rezultat vaterpolo kluba; ili da sam otišao na meč, a skoro bogastvo sam uložio u Željka i košarku; i opet sam prozivao u razgovorima da je neko kriv za propast vaterpola; neko drugi. Isto na mečeve ABA LIGE nikada ne idem; kao ni 99,99% navijača, volimo klub samo u Evroligi. Nismo za bolje.
G

GostNezvani

pre 24 dana

Suludo je misliti da se VK može održati od ulaznica. Mora JSD da profunkcioniše. Odakle novac VKNBGD? Ili VKCZ? Od ulaznica?
U

Ubožar

pre 24 dana

Ako daju 350 000 evra, ne treba ni to. To je Punteru jedna plata. Ako celu sezonu gines za te pare, pisaj se u njih.
k

koji pametan komentar

pre 24 dana

bravo brate. ti si neki bogatas.. posalji mi 350 eura, posto bi glatko odbio 350 000.eura
M

Mighty King

pre 24 dana

Koji pametan.../ druže, kada bi on imao 350 evra oženio bi se.
G

Gost997

pre 24 dana

Gledanost diktira priliv novca, fudbal je olanetarno popularan jer svako ima sansu na osnovu plasmana, nikom nista garantovano nije, ovako neutralne bas briga da gledaju jedne iste bez obzira na plasman, mozda bi se i u kosarci pojavio neki Besiktas, AEK, Tenerife, Ludvigsburg i postigao nesto, ovako maltene da sem 18 koji se stalno vrte ostali nemaju svrhu postojanja, sta su sejali to i znju, Baskonija ne moze u PO Endesa lige da udje ali ce igrati, kad ukinete licence mozda nesto i zaradite, ovako glumite NBA ali preko ledja vlasnika klubova
Z

Zeljko1212

pre 24 dana

Istina je sve, al kako vama objasniti da kad dobijes pozivnicu za EK ispadnes od nikad jace Burse, ili vec sledece god dobijes pozivnicu za EL i imas budzet od 20 plus miliona, pa sledece jos veci, ove god nikad veci budzet i nista, jedne god se napalili misle stalno
a

asas33

pre 24 dana

Mislio sam da ti odgovorim, ali nema svrhe. Ti ces i sutra da posaljes isti komentar, tema je nebitna, jer moras da uradis "domaci zadatak".
S

S.T.A.L.K.E.R.

pre 24 dana

Umesto da zauzmemo zajednički stav i dignemo glas protiv ovakvih stvari u sportu, recimo Delije i Grobari na utakmici da istaknu transparent. Da čelni ljudi klubova ukažu javno na ovo i da traže da se nešto promeni, ovde jedni slave što ovi drugi neće dobiti ništa a ovi drugi prozivaju prve da su državni projekat. Da se razumemo, čak i da uradimo tipa nešto kao što sam naveo, sumnjam da bi se išta promenilo. Samo bi nam rekli ako vam se ne sviđa ne morate igrati. Ali pričam o jedinstvu kada su oba naša kluba izložena nepravdi. Jok, Srbin će da prihvati da i on pati samo ako će onaj drugi patiti više. Ko u onom vicu sa zlatnom ribicom. Hoću da komšiji crkne krava ali i moja da nema od koga da uzima mleko.
m

mixM

pre 24 dana

Alba, Asvel, zvezda... 3 ekipe koje nikada nista uradile nisu, sluze samo da ih nakantavaju sve ostale ekipe... i ne treba da dobiju nista
T

Tarantula

pre 24 dana

Hahahahhahah,da,da,da,a vi od ove "velike "nagrade za 11 mesto kupite sebi par pojačanja!Hahhahahahhahah
b

brljojko

pre 24 dana

kako da ima para kada je sponzor puter kifla
U

Uspijeh se placa

pre 24 dana

Kad bi vi nekad uspijeli da budete 14 ti dala bi vam liga 100 evrica
@

@@@@

pre 24 dana

Mnogo im tražiš.
S

Smrc

pre 24 dana

Nista za Top 16? :-(((
N

Nista ne brinite

pre 24 dana

Za sve ostalo, tu je KSS, pardon, Masterkard!
N

Nenad B.

pre 24 dana

Budžet Republike Srbije (tekuća budžetska rezerva) -KSS - FMP = 4,5 miliona eura. Oni se na ovu siću koju daje EL i ne obaziru.
g

grobar-s

pre 24 dana

Zvezda kao 16-a na tabeli treba da plati EL 170000 eura.
J

Jöle 39

pre 24 dana

Muk u železniku
@

@@@@

pre 24 dana

Sad će excel tabele da rade.
р

рндуљо бре

pre 24 dana

Кошарка спорт, ха ха, ево доказа и плус им плаћаш да играш, боље ако већ мора да постоји тај небитни спорт да се игра у Србији све домаћи млади играчи и репрезентација а у тој европи она регуларна ЛШ, они бар нешто и плате а не ова приватна прћија.
T

Top Gun

pre 24 dana

Tako je oduvek. Pričali su Dule Vujošević i Danilović svojevremeno da Evroliga slabo plaća. Čemu čuđenje.
P

Prti

pre 24 dana

Ne Dulo je pricao da je Arena cist minus.
T

Top Gun

pre 24 dana

@Prti Pobeda je u to vreme vredela 7000€. Tv prava kikiriki.
I

IVAN 82

pre 24 dana

Ovo treba pod hitno ukinuti i vratiti FIBI ili ULEBU. Ovo je privatno takmicenje gde izgleda nakbolje prodju omi koki ga drze to jeste organizuju. Toliko sponzora, prava od prenosa i osvsjscu ove tobos Evro Lige ni 2M??? Toliko kosta jedsn dobar igrac,samo plata!! Sramno da sramnije ne moze biti. Mesto od 18 ucesnika da svaki dobije bar po 1M ili 2M. Pa onda nesto od plasmana. Ovo je jedino takmicenje u Sportu gde ne mozes da vratis ni 10% ulozenog novca.
T

Top Gun

pre 24 dana

Ko da ukine? Na osnovu čega da se ukine?
O

Ojo

pre 24 dana

ZVEZDI pare nisu problem
V

Vule 85

pre 24 dana

Nikada bile. Kod gazde uvek ima para, to je za vas ‘’sirotinju’’ Klovnovi i cirkuzanti se uvek placaju. Ali i vi se veceras pozdravljate i me pratite jos jedan sport u nizu 😂😂😂😂
С

Сале2323

pre 24 dana

Француска и Немачка не плаћају ТВ права, јер их не занима. Срби и Грци највише, јер их највише и занима. Турци и Шпанци мање од нас по тиму просечно. Литванци са једним клубом, тек мање. Гурају Париз и Лондон, мислећи да ће се неко заинтересовати! А неће! Све је смешно око Еуролиге. Док су Руси били, уносили су доста пара. Сад не. АБА лига даје веће бенефите од Еуролиге за своје тимове. Та је лига бесплатна у односу на Еуролигу. Срби, Руси, Грци и Турци да направе своју лигу, више би зарађивали, но ови слепци са запада!
M

Mislim da je Muta

pre 24 dana

rekao ovu recenicu za oslabljenja dok je bio u Partizanu,a ne u Radnickom KG...Malo se bolje informisite...
K

Khal Drogo

pre 24 dana

Створен је огроман јаз између ен-би-еја и свих осталих лига. И што се тиче популарности и што се тиче профитабилности, зарада, укључујући и ЕЛ. Ен-би-еј ће 2025.године потписати нови деветогодишни уговор о откупу ТВ права којим ће зарадити ме мање од 72 млрд $, односно по сезони 8 или више млрд $ само од ТВ права, а ту су и други приходи. И ен-би-еј јесте једина профитабилна лига, тимови ЕЛ зависе или од богатих олигарха или су део спортске секције (Реал и Барса) или на друге начина обезбиједе спонзоре и начин финансирања. Колики је јаз НБА и ЕЛ говори слиједећи примјер, МВП задње три године у ЕЛ су се ове сезоне отиснули у ен-би-еј, гдје су добили око три пута већу зараду него ли су могли добити у ЕЛ и ту је Мицић ове сезоне тек 192. по заради а Везенков тек 215. Па ти види. Проћи ће подоста времена док се јаз између ен-би-еја и ЕЛ (и свих осталих лига) смањи.
E

Evropa...

pre 24 dana

Živi u prošlosti,mora da se menja EL.Znači prvo da naprave kao u NBA da kada ekipa gubi 3 razlike na par sekundi do kraja se ne pravi faul.Niko ne želi da gleda taktiziranje trenera. Treba da se približe NBA u svakom pogledu
I

I ovi

pre 24 dana

Nasi se cimaju da budu ucesnici tog takmicenja, drzava i grad im placaju, od poreza koje placa gradjanstvo ove drzave?!
M

Meni

pre 24 dana

Je najsmešnije, kad se hvale atmosferom iz BG-a. Ovo ima samo u evropi i ostale gluposti. Pa što tim večitima, ne date licencu. Neviđeni licemeri.
P

Pa

pre 24 dana

Zato i uvlače Dubai, sprdačina od lige. Ne samo zbog nagrada, nego zbog zatvorene lige. A gledanost sve manja i manja.
p

pipo_inzagi87

pre 24 dana

Ako nastave sa ovim sistemom finansiranja, nemoj da se zacudimo ako svako kolo budemo imali namestene utakmice
H

Haxer

pre 24 dana

Osim fudbala, drugi sportovi su izuzetno neprofitabilni. Evo dokaza za Euroligu, a nista bolje nije ni u rukometu..
r

rea

pre 24 dana

Zavisi kako i gde. Amerikanci su to fantastično rešili - NBA je itekako profitabilna, NFL da ne pominjemo, NHL, MBL... sve su to daleko profitabilnije lige (sportovi) čak i od evropskog fudbala. Problem sa Evropom je što u slabijim sportovima, kao što su košarka, vaterpolo, odbojka... elitna evropska takmičenja funkcionišu po principu poluprivatne lige, a u takvim situacijama direktori (čitaj vlasnici) istih uvek gledaju prvenstveno svoje interese. Promena u EL dolaskom Bodiroge na čelo je čista kozmetika, sportska pitanja, ali vlasnička struktura je ostala nepromenjena, tako da se tu Đordi itekako još uvek pita, kao jedan od velikoudeonih vlasnika.
B

Burek

pre 24 dana

Doduše, tenis možda i jeste
H

Haxer

pre 24 dana

Mislio sam na Evropu samo, ne na SAD. Kod njih je sport biznis, kao i sve ostalo. Ukoliko nemaju zaradu i ne bave se time.

Bojan Urosevic

pre 24 dana

Od dvoranskih sportova u Evropi odbojka najprofitabilnija
L

LFCC

pre 24 dana

Citav moderni sport je masinerija za pranje para i to mu je najveca svrha. Dok se ne vrati ameterski sport gde ce igraci da igraju iz ljubavi u slobodno vreme, nema nista od ovoga.
T

Tandaramandara

pre 24 dana

Velika istina! Arapi i Ameri u fudbalu peru prljave pare. Ima toga i u manjim sportovima jer nisu pod lupom javnosti. To već rade domaći banditi
g

gostima

pre 24 dana

Pobednik Evrolige dobije manje nego tržišna vrednost Marka Gobeljića u jednom trenutku
B

Bon.Jovi_985

pre 24 dana

Baš me kao ortodoksnog navijača Zvezde zanima koji je to bio trenutak da imao neki vrednost? Tržišna vrednost igrača je onolika koliko je neko spreman da plati. Kod nas je 90% igrača na izvolite svaki prelazni rok ali niko ne šalje ponude čak ni one ispod milion. Nekoga većina završi pravac, Turska, Grčka, Gruzija pa preko Banovog Brda i Voždovca opet u Zvezdu i Partizan.
A

Are

pre 24 dana

Drugo najvece kosarksasko klupsko takmicenje na svetu i ovakav nagradni fond..?! Nagradni fond teniskog turnira u Monte Carlu (primera radi) je 5.8M, koji nije ni u top 10 turnira u sezoni. Koji apsurd...
G

Ghost5

pre 24 dana

Stvarno suludo sve ovo zvuči. Pa jbt gde je motiv ovim gazdama klubova, realno jako skup hobi. Nerazumljivo je sve ovo, kako ne mogu da nađu neki model, ne shvatam. U današnje vreme kad je milion eura smešan novac, kad su ozbiljne kompanije u igri sponzori lige, ti nagradios šampiona lige za 1.750.000. Ludilo
M

Mirko232

pre 24 dana

Glavni sponzori evrolige su turska aviokompanija I kroasan, to ti sve govori koliko Ima Novca. Pogledaj sponzore timova, sta im pise na dresovima? To su neke kladionice, slotovi, strimovi, bela tehnika. Pogledaj spanske klubove, na primer Barselonu, pa njima je glavni sponzor neko zdravstveno osiguranje, Realu sverceri polovnih vozila, Baskonija nema sponzora na dresu, a sponzor Valensije je keramika. Gledanost je mizerna (osim kod nas) što u arenama što preko TV. Evropska kosarka nije profitabilna I nikad nece ni biti
O

Oksi

pre 24 dana

I onda cujes neke kako porede EL i fudbalsku LŠ ili se ljute na Terzica, kakav god on bio (a los je), kad kaze da je ovo trecerazredno takmicenje.
D

Dorcolac

pre 24 dana

i onda se nadje grupa navijaca jednog pomalenog kluba da prica kako niko ne prati fudbal vise i kako svi prate sad kosarku da je to najveci sport u galaksiji...
D

Dzoe

pre 24 dana

Pritom ULEB Liga Sampiona, koju svi sprdamo, pobedniku donosi milion evra. Stvarno nasi klubovi da se zapitaju.
9

95

pre 24 dana

Košarka nije profitabilan sport. Zbog toga će svaki naš klub još dugo biti " državni projekat". Neko više,neko manje ali će biti!
C

Comi81

pre 24 dana

Sreća pa je naš fudbal profitabilan sve talenat do talenta😉
к

кикоман

pre 24 dana

ал ево да те информишем лучани су продали играче у последње 3 године и зарадили више него звезда за ових 10 у Евролиги. Да не помињем трансфер Милоша Луковића из ИМТ у Стразбур за скоро па 5 милиона. Дакле тим из Евролиге би морао да освоји бар трипут да би добио новац као Индустрија Мотора и Трактора Нови Београд, тренутно тим у тек ван зоне испадања из Суперлиге.
9

95

pre 24 dana

Comi81 ko je pomenuo fudbal i kakve veze ima sa ovom temom?
P

Paa

pre 24 dana

@Comi81 Zavisi od kluba. Zvezda je u poslednjih par godina profitabilna i ne finansira je država.