Basketaši Uba (FIBA)
Basketaši Uba (FIBA)

Ako ste sumnjali da li Srbi i dalje igraju najbolji basket: Ub osvojio Masters u Debrecinu

Vreme čitanja: 1min | pon. 02.09.24. | 01:05

Srpska ekipa predvođena MVP-ijem Strahinjom Stojačićem u finalu savladala Majami sa 21:18

Nije ova godina bila posebno uspešna za basketaše Srbije na reprezentativnom nivou, međutim na klupskom su ekipe sa ovdašnjeg podneblja i dalje glavne baje na sceni! Basketaši Uba su osvojili Masters Svetske serije u Debrecinu pošto su u finalu savladali američki Majami sa 21:18.

Za MVP-ija je proglašen naš reprezentativac i trenutno najbolji basketaš sveta na rang listi, Strahinja Stojačić koji je u finalu ubacio sedam poena, a na celom turniru tačno 30! Ubitačan je "Doctor Strange" ponovo bio i to samo nekoliko dana nakon što je sa nacionalnim timom osvojio srebro na Evropskom prvenstvu u Beču.

Izabrane vesti

Uz njega su deo pobedničkog tima bili dobro poznata imena poput Dejana Majstorovića i Marka Brankovića, dok je četvrti član šampionskog tima bio bivši profesionalni košarkaš i član FMP-a, Borca, Igokee, Metalca i Čačka 94, Nenad Nerandžić.

Na putu do pobedničkog podijuma, Ub je savladao redom Varšavu 21:9, Podgoricu 22:16 u grupnoj fazi, potom Amsterdam sa 21:11 u četvrtfinalu, a u polufinalu Utreht sa 21:18.

Druga srpska ekipa, Liman iz Novog Sada je takmičenje završila na petom mestu.

Naredni turnir Svetske serije se igra 21. i 22. septembra u Šangaju.


tagovi

FIBABasket 3x3Strahinja Stojačić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara