Janis, Aleks i Tanasis Adekokunbo (© AFP)
Janis, Aleks i Tanasis Adekokunbo (© AFP)

Adetokunbo došao u ABA 2 ligu!

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.08.24. | 11:39

Podgorica će gledati Adetokunba, doduše Aleksandrosa

Zvuči ludo, ali je istinito. Adetokunbo će igrati ABA 2 ligu naredne sezone. Naravno nije baš Janis, nije ni Tanasis, ni Kostas, u pitanju je četvrti brat slavne porodice - Aleksandros. On će naredne sezone nositi dres Podgorice.

Izabrane vesti

"Košarkaški klub Podgorica Bemax uspjela je da realizuje senzacionalan transfer i potpiše nigerijsko-grčkog košarkaša, inače član čuvene sportske porodice u kojoj su Janis i Kostas zvezde NBA lige. Aleks, koji je sa 203 centimetara, najniži od braće Adetokunbo u maju 2020. godine je diplomirao i odlučio da kroz Evropu stekne iskustvo", stoji u zvaničnom saopštenju kluba.

Prvi bek među braćom izabrao je Evropu pre NCAA, iako je nekoliko univerziteta bilo zainteresovano. Aleks je minule sezone bio u Litvaniji, gdje je igrao za Mažeikai, gde je na 12 utakmica imao prosek 8.3 poena. Sezonu je počeo sa Viskonsin Herdon u razvojnoj NBA G ligi, gde je upisao 34 nastupa i postigao 204 poena, uz 23 trojke.

Tokom karijere igrao je NBA ljetnjoj ligi za Sakramento i Raptors 905, a nakon što je 2020. stigao iz Amerike igrao je u Španiju za Murisiju.Adetokunbo je sedmo pojačanje Podgorice za novu sezonu, a pre njega stigli su Džek Golke, Džošua Skot, Mihailo Mušikić, Pavle Đurišić, Balša Živanović i Vasilije Milović.


tagovi

KK PodgoricaAleksis Adetokunbo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara