ACB liga od naredne sezone na Sportklubu

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 12:03

Nakon 13 godina, najbolja španska košarka ponovo na kanalima Sportkluba

Kako je zvanično saopšteno, španska ACB liga se posle 13 godina vraća na Sportklub. Potpisana je višegodišnja saradnja o ekskluzivnim pravima za prenos najkvalitetnije španske košarkaške lige na kanalima Sportkluba u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

Navodi se i da će se osim mečeva prvenstva prenositi i Superkup Španije, Kup kralja, kao i kompletan plej-of lige koje se smatra najboljom nacionalnom u Evropi. Četiri tima iz ACB lige se takmiče u Evroligi (Real Madrid, Barselona, Baskonija i Valensija), četiri u Ligi šampiona (Tenerife, Breogan, Mursija i Unikaha), dok će Obradoiro igrati kvalifikacije, a čast Španije u Evrokupu brane Huventud i Gran Kanarija.

Izabrane vesti

Čitava sezona traje 36 nedelja, pa će uz mečeve Evrolige i Evrokupa, kao i FIBA reprezentativnih takmičenja, gledaoci redovno moći da uživaju i u najboljoj španskoj košarci.

"Veoma smo srećni što smo najjače nacionalno košarkaško takmičenje u Evropi vratili na Sportklub i tako proširili već snažnu košarkašku ponudu sa Evroligom, Evrokupom, brojnim nacionalnim prvenstvima i FIBA Svetskim i Evropskim prvenstvima. Endesa ligi ćemo dati značaj kakav zaslužuje, jer će to biti jedan od naših najjačih aduta svakog vikenda", izjavio je Nemanja Simeunović, direktor Sportkluba.

Takođe, veliki broj igrača sa ovih prostora nastupa za klubove iz Endese, pa će ljubitelji košarke iz regiona moći da ih vide na delu putem kanala Sportklub.

"Partnerstvo sa Sportklubom poklapa se sa našim ambicijama da sadržaj bude plasiran na ekskluzivnim mestima i da dobije važnost koju zaslužuje. Sportklub je mesto sa najboljom košarkom i smatramo da tu treba da bude i ACB. Region koji pokriva Sportklub je poznat po sjajnim košarkašima, ali isto tako i po velikom značaju košarke i praćenju svih najboljih igrača i utakmica, pa verujem da će publika moći da uživa u velikoj borbi za šampionsku titulu“, rekao je izvršni direktor ACB, Hose Migel Kaljeha.


tagovi

ACB ligaSport KlubKK Real MadridKK BarselonaBaskonijaKK Valensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara