Rezerve Dinama i dalje ne znaju za poraz, Neman prati u stopu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.04.20. | 21:48

Pobede favorita u ligi rezervi u Belorusiji

Dok čekamo da nam se polako vrate druge evropske lige, a nagoveštaja da bi tako nešto moglo vrlo brzo da se desi dobijamo iz dana u dan, ostaje nam da pratimo dešavanja u malobrojnim zemljama u kojima fudbal nije stao. Belorusija je naravno jedan od izuzetaka, iako je u toj zemlji potvrđeno preko 7.000 slučajeva zaraze virusom korona. Danas su na programu u ovoj zemlji bile dve utakmice u ligi rezervi, kao uvod u novo kolo prve lige koje počinje sutra.

Dinamo Minsk je ostvario izuzetno laganu pobedu na gostovanju Smolevičima, koji su nakon odličnog starta sezone, polako počeli da klize ka donjem delu tabele. Danas su za pobedu gostiju iz beloruske prestonice bila dovoljna tri gola – 0:3 (0:1).

Izabrane vesti

Još u devetom minutu, Daviskiba je sa bele tačke doveo goste u prednost. Smoleviči su nakon toga dosta dugo pokušavali da se vrate u meč i dođu do egala, ali čini se da im je gol Zabelina iz 50. minuta zadao konačan udarac. Sve je bilo potpuno jasno nakon još jednog pogotka Daviskibe u 85. minutu.

U drugom meču dana u beloruskoj ligi rezervi, takođe je slavio favorit. Neman iz Grodna je uz nešto više muke uspeo da savlada Energetik BGU iz Minska, iako je dobar deo meča proveo sa igračem manje na terenu – 2:1 (1:0).

Naime, već u 30. minutu utakmice, Jablonski je dobio drugi žuti karton i ostavio saigrače iz Nemana na cedilu. Međutim, i u takvom rasporedu snaga, domaći su sa penala mogli do prednosti, ali je Ivanov promašio penal u 44. minutu. Srećom, samo minut kasnije, Šigajbajev je doneo vođstvo domaćima, sa kojom su otišli na poluvreme.

Međutim, po povratku sa pauze, u 68. minutu, Seregin je poravnao rezultat i naterao Neman da se dobro oznoji. A kao junak je ponovo iskočio Šigajbajev, koji je u 79. minutu postigao svoj drugi gol i postavio konačan rezultat.

BELORUSIJA REZERVE - 6. KOLO

Četvrtak
Neman II - Energetik II 2:1 (1:0)
Smoleviči II - Dinamo Minsk II 0:3 (0:1)

Petak
12.00: Dinamo Brest II - Soligorsk II
12.00: Gorodeja II - BATE II
14.00: Slavija Mozir II - Minsk II

Subota
13.00: Isloč Minsk II - Vitebsk II
13.00: Sluck II - Belšina II
16.00: Torpedo Žodino II - Ruh Brest II

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara